tisdag 27 augusti 2019

Döden under ytan

Döden under ytan är den fjärde friståede delen i Anne-Marie Schjetleins spänningsserie om kirurgen Andreas. En spännande bok om relationer och vardagen. 

Den här boken handlar om Andreas som väntar barn tillsammans med Stina. Allt borde vara fantastiskt. Snart kommer barnet som ska binda ihop deras familj. Men något är fel. Stina får en blödning och måste läggas in på sjukhus och Andres känner att det är något som Stina inte berättar. Samtidigt händer det mycket på akuten i Halmstad där Andreas jobbar som kirurg. Det kommer in en tonårkille som råkat ut för en motorcykelolycka. Det är något som inte stämmer med den här killen och hans familj och Andres börjar fundera på vad det kan vara. 

När jag fick den här boken skickad till mig tänkte jag att det inte verkade vara en bok för mig. Dels är det den fjärde boken i en serie vars tidigare delar jag inte läst tidigare och den såg också läskig ut på omslaget. Jag gav den till mormor och morfar när de ville ha något att läsa och när de läst den sa de att den var bra och inte läskig. Därför läste jag den ändå. Att boken är den fjärde delen i en serie gjorde inte så mycket. Den är fristående så man förstår det mesta ändå. Jag märkte att det nämdes saker som hänt i de tidigare böckerna men det funkar att läsa den igår. Den var inte alls läskig heller som jag trodde att den skulle vara. Jag skulle mer beskriva den som en relationsroman med psykologiska spänningsinslag. Boken handlar mycket om vardagen och relationer snarare än ett brott som många deckare brukar vara uppbyggda kring. 

Döden under ytan är en spännande bok och jag tyckte att det var intressant att läsa om en kirurg, det har jag inte gjort tidiagre. Boken är skriven ur kirurgen Andreas perspektiv men man får också läsa ur ett annat perspektiv i dåtid som man senare i boken kan klura ut vem det är det handlar om. Jag gillade verkligen att läsa ur de olika perspektiven och att det ena perspektivet inte var helt tydligt vem det handlade om från början. Det gjorde att man som läsare fick klura på hur allt hängde ihop och gjorde också boken mer spännande. 

Lösningen på själva problemet och det som handlingen kretsade kring kom fram väldigt sent i slutet och gick ganska snabbt tyckte jag. Det hade varit bättre om de löste sig lite bit för bit och att författaren hade lagt in hintar tidigare i boken. Men samtidigt gjorde sättet det var upplagt på det svårare att lista ut hur allt hängde ihop. Jag hade inte alls räknat ut lösningen. 

Vill man läsa den reltionsroman med lite spänning tycker jag absolut att man ska läsa Döden under ytan av Anne-Marie Schetlein. Är man dessutom intresserad av sjukvården är det här en perfekt bok!

Titel: Döden under ytan
Författare: Anne-Marie Schetlein 
Förlag: Bokfabriken
Åldersgrupp: vuxna
Köp: t.ex hos Adlibris eller Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar