tisdag 3 maj 2016

Läst i april

Ännu en månad har passerat och nu är det maj, nästan sommar ju! Även fast vädret inte säger detsamma... April var en bra läsmånad för mig, jag fick mycket läst! Det blev 6 böcker som jag nu tänkte berätta lite om!

Första boken blev John Greens Pappersstäder som jag fyndade på bokrean. Den hade en spännande handling med jag tyckte ibland att det blev lite utdragen. Här kan du läsa min recension. John Green är en väldigt populär författare men jag har inte riktigt fastnat för hans böcker. De har varit bra, men inte så där underbart bra som många tycker. Har du något tips på någon av hans böcker så får du göra skriva det i kommentarerna! Jag har läst Pappersstäder och Förr eller senare exploderar jag än så länge. 

Den bästa boken jag läste under april var såklart PAX Näcken, av bästa Ingela Korsell, Åsa Larsson och Henrik Jonnson! Jag var ju i Mariefred när boken släpptes och det var så himla roligt! Bästa händelsen i april, lätt! PAX-böckerna är såååå underbart bra! Författarna skriver så smart i ett högt tempo med massor av cliffhangers och jag gillar verkligen allt! Om du inte redan läst dem så råder jag dig att göra det! Om du vill veta mer om vad jag tyckte om Näcken kan du läsa min recension. 

Katarina Genar har kommit ut med en ny bok, Silvervinges hemlighet. Det är en mysrysare för mellanåldern. Den var ganska bra och jag gillade handlingen. Perfekt för en mysig vårkväll! 

 Månadens bokcafé-bok var Inte vem som helst av Nina Lacour. Den handlar om Colby och hans tjejkompisar som har ett band. De ska åka på turné efter High school och sedan ska han och en av tjejerna, Bev som Colby är förälskad i, åka till Europa istället för att börja på collage. Men plötsligt efter flera års planering säger Bev att hon inte ska följa med, hon ska börja på collage. Jag gillade den, men det är inte den bästa boken jag har läst. Men det är lite det som är tjusningen med att gå på dessa bokcafér. Attt få läsa böcker som man annars inte skulle ha läst. Bokcafét var i fredags och vi hade verkligen jätteroligt. Eftersom att boken handlar en del om musik så gjorde vi en egen låt till boken. Det blev en kärlekssång till Bev. Vi använde en hemsida där man kunde svara på några frågor och då skrev de en låttext. Det var lite skumma frågor som exempelvis, "Vad är din favoritgrönsak?" och "Någonting blått". Texten blev superrolig: 

För ett tag sedan läste jag Voodkvinnans hemlighet, en av delarna i deckarserien för mellåldern, Klarabelladeckarna. Nu läste jag första delen i serien, Snögubbens hemlighet. Den utspelar sig i Sälen där Klara och Bella är på skidsemester. De hittar en karta som verkar leda till ett rånbyte. En superspännande bok som du får läsa mer om en Isin kommande recension. 

Till sist läste jag en bok som utspelar sig i framtiden, vilket jag inte brukar läsa så ofta. Det var lite annorlunda men ändå roligt. Det var första delen i en trilogi som heter Darc Ages - Den mörka tidevarven av A.R. Yngve. Fösta boken hette Uppvaknandet. Snart kommer en recension!
 
En annan sak som jag har gjort i april är att skaffa en Facebook-sida till bloggen. Jag tänkte att det då blir lättare för er att se när jag publicerat ett nytt inlägg. Så gilla "Agnes bokblogg" på Facebook. Jag kommer att länka alla mina blogginlägg där.

I maj ska jag läsa bland annat M varken mer eller mindre, av Petra Backström, Katarina von Bredows Syskonkärlek och Naturväktarna och den vita räven, av Malin Nilsson.

När jag var i Mariefred och träffade
PAX-trion!

2 kommentarer:

  1. Pappersstäder är en bok jag tänkte läsa snart, vet inte vad jag kan vänta mig men många verkar gilla den :)

    SvaraRadera