tisdag 31 maj 2016

Sju förtrollade kvällar - Recension

Sju förtrollade kvällar, av Mårten Sandén är en spännande bok för dig mellan 9-12 år. Den är utgiven på Raben & Sjögren och du kan hitta boken hos Bokus eller Adlibris.

En kväll när Buster är på väg hem från boxningsträningen händer något märkligt. Utanför en nedlagd biograf står en man som ger honom sju biljetter. Fler och fler mystiska och kanske magiska saker börjar hända. Tillsammans med Saga försöker de hitta svaren på gåtorna.

Det här var en fin och välskriven bok om vänskap, kärlek och att försöka hitta svar på saker som är svårt att förstå. Samtidigt som det var en spännande bok att läsa innehöll den även lite känsligare saker som man kanske kan relatera till. Buster känner mycket sorg över sin döda bror och känner sig inte tillräcklig för sina föräldrar. Hans storebror Jack var duktig och gjorde alltid bra ifrån sig i skolan. Men Buster känner sig bara duktig på sport. Man får också läsa om händelser i skolan med mobbning och vem som är populär eller inte. Boken visar att även om Buster är en cool kille som vågar gå emot mobbare och tränar boxning är det okej att ha en känsligare sida. 

Bokens omslag är väldigt fint. Det ser liksom mysigt och lite mystiskt ut. Jag gillar också det fina typsnittet boken var skriven med, det känns liksom lite originellt. 

Kort och gott är det här en spännande bok som jag rekommenderar. Det var mest spännande i slutet när det började hända lite mer saker.

Jag ger Sju förtrollade kvällar 3 av 5 ugglor eftersom att den var både spännande och innehöll känsliga delar. Dock fastnade jag inte för den så mycket eftersom att det i början inte hände så mycket.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar