fredag 19 april 2019

Boktips i samband med Världsbokdagen - Katarina Dorbell

I samband med Världsbokdagen vill jag dela med mig av läslust och boktips. Därför har jag under april bjudit in flera spännande, coola och inspirerande människor till att berätta om sin läsning och ge sina bästa boktips. En person som jag är nyfiken på vad hon läser är Katarina Dorbell. Hon jobbar med hemsidan barnensbibliotek.se som är en fantastisk hemsida för alla barn som gillar böcker. Den är fylld med boktips, författarintervjuer och bra information. Jag älskade Barnens bibliotek när jag var yngre och hade ett eget krypin där jag gjorde långa listor på böcker jag ville läsa, skrev berättelser och hittade nya böcker att läsa. Kanske var det Barnens bibliotek som gjorde att jag sedan började bokblogga. Jag tycker att Katarina Dorbell gör ett så bra och viktig jobb med hemsidan och idag ska vi få veta vad hon läser.

Vad läser du just nu?

Jag lyssnar på Camilla Lagerqvists serie Amerikaäventyret på storytel.se
En härlig äventyrsserie från tiden då så många svenska utvandrade till Amerika. Ingrid har inte hört från sin syster på många månader och bestämmer sig för att rymma dit för att leta upp henne.


Finns det någon bok som du ser fram emot att läsa snart?

Nej, inte direkt. Jag har alltid en hög på skrivbordet av böcker jag vill läsa bums.



Vilken eller vilka böcker vill du tipsa om i samband med Världsbokdagen?

Det får bli böcker jag läst och inte kunnat släppa i år.
Malin Eriksson, Hästen på Vinga - fast jag inte gillar hästar slukade jag den här berättelsen. Lovis är duktig med hästar men har ingen egen. I en gammal jacka hittar hon ett foto på gammelmormors syskon och upptäcker att det finns en hästgård i släkten.
Therese Henriksson, Kyla - om tre syskon som försöker överleva när strömmen försvinner och det är 35 minus ute.
Och så måste alla läsa Gropen av Emma Adbåge, världen bästa berättelse om mesiga vuxna och barn som bäst på att leka. Stort tack för att du ville vara med och boktipsa, Katarina!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar