söndag 31 mars 2019

Läst i mars

Även i mars blev många böcker lästa! Det har känts som att jag inte haft lika mycket tid till läsning under den gånga månaden, men när jag tittar tillbaka på läsningen ser jag att jag läst en hel del. Nu tänkte jag summera månadens läsning. 

Grejen med verb av Sara Lövestam var den första boken jag läste ut i mars. Det är en bok om grammatik i allmänhet och verb i synnerhet som jag läste inför ett författarbesök med Sara Lövestam på Eskilstuna stadsbibliotek. Jag tycker att hon tar upp grammatik på ett enkelt och roligt sätt som gör att man lär sig mycket. 

Mai betyder vatten av Kayo Mpoyi är en bok som utspelar sig i Tanzani och var en annorlunda bok mot andra böcker jag läst. Det var en mörk familjeberättelse berättad ur ett barns perspektiv som jag vet att många tyckt om. Mig gjorde den inte ett så stort intryck på tyvärr. 

Mjölk och honung av Rupi Kaur fyndade jag på bokrean. Det är en diktsamling med perfekt poesi för mig. Jag gillade den jättemycket och ser fram emot att läsa hennes andra diktsamling i april. 

Konsten att bli en viol av Maja Willander är en bok jag blev positivt överraskad över. Det är en fin feel good-bok som också har ett djup. Jag tyckte väldigt mycket om berättelsen, karaktärerna och sättet den var skriven på. 

Alla vi barn i Bullerbyn av Astrid Lindgren läste jag likt några andra Astrid Lindgren-böcker samtidigt som jag läste Jurtjyrkogården för att det inte skulle bli för läskigt. Jag älskar Bullerbyn och tycker att det här är en av Astrid Lindgrens mysigaste böcker. 

Lotta på Bråkmakargatan av Astrid Lindgren handlar om när Lotta flyttar hemifrån. Även den är lika bra som alla andra Astrid Lindgrens böcker och verkligen nostalgi för mig. 

Pippi Långstrump av Astrid Lindgren är ytterligare Astrid-bok som jag läst under mars. Den handlar om när Pippi flyttar in i Villavillekulla, träffar Tommy och Annika och gör många knasiga saker. Mysig, rolig och fin bok!

Stjärnorna ser likadana ut överallt Marjan Svab läste jag eftersom att den är nominerad till Slangbellan. Det är en väldigt fin och sorglig bilderbok om flykt. 

http://agnesbokblogg.blogspot.com/2019/03/jag-och-alla.htmlJag och alla av Ylva Karlsson och Sara Lundberg är en bok jag sett fram emot att läsa länge. Det är en så fin bilderbok om flera olika barn som alla funderar på hur det skulle kännas att vara någon annan. Boken är fint skriven och har otroligt vackra illustrationer. En av de bästa böckerna jag läste i mars!

Mizeria av Melody Farshin läste jag eftersom att det är en av de nominerade böckerna till Slangbellan. Det är en ungdomsbok om två syskon som är skriven med mycket slang. Jag tyckte den var sorglig och fin men det var tyvärr inte riktigt en bok för mig. 

Mumintrollen och den osynliga gästen av Tove Jansson, Cecilia Davidsson och Filippa Widlund är en av de nya bilderböckerna om Mumintrollen. Så fin bok med fina illustrationer!

Jurtjyrkogården av Stephen King läste vi med min bokcirkel. Det är ju en skräckbok och jag är väldigt lättskrämd och brukar inte läsa skräck så ofta. Dock tyckte jag inte att den var så läskig, den var mer obehaglig. Jag gillade dock inte den så mycket men tog mig igenom den ändå.

Bokhunden Edgar och mysteriet med samlarkortet av Ingrid Jönsson blev jag jätteglad när jag fick i brevlådan. Jag tyckte mycket om den första boken om bokhunden Edgar och den här var också bra. Det är spännande att läsa en bok berättad ur en hunds perspektiv och att den delvis handlar om läsning. 

Förälskelsen av Hann Widell och Amanda Schulman är den tredje delen i trilogin om systrarna Vanessa och Alicia. Även den här boken var en sådan bok som man hela tiden vill fortsätta läsa. Jag tyckte den hade en spännande handling och boken tog slut alldeles för fort. 

Flickan från andra sidan av Anna Helgesson var en riktig mysrysare. Jag gillade att den var spännande samtidigt som den handlade om sorg och relationer. Dock var den lite förutsägbar men jag tror att jag hade gillat den mycket för några år sedan. 

Under mars lyssnade jag också på en ljudbok, Det fina med Kerstin av Helena Hedlund. Det är en bok för 6-9 år som även den är nominerad till Slangbellan. Jag tyckte att det var en väldigt fin bok med en fin berättelse som jag tror att många kan känna igen sig i. 

I april ska jag nog läsa några böcker som jag fått som recensionsexemplar den senaste tiden. Jag hoppas också på att hinna läsa Tusen stjärnors ö av Emma Karinsdotter, Friläge av Yrsa Keysendal, Solen och hennes rosor av Rupi Kaur och Flätan av Laetitia Colombani. 

Jag besökte Stockholms stadsbibliotek i mars.

1 kommentar:

  1. Vad mycket du hunnit läsa, kul! Tack för tipset om Flätan. Har inte hört talas om den men behöver vidga min läsvyer vad gäller ursprungsland, så jag skriver upp den! :)

    SvaraRadera