tisdag 26 juni 2018

Ljudböcker

Den senaste tiden har jag haft Nextory och testat att lyssna lite på ljudböcker. Tidigare har jag inte lyssnat så mycket på ljudböcker men nu har jag nästan alltid en ljudbok på gång. Jag tycker att det är perfekt att lyssna på en ljudbok när jag går till skolan, tränar, städar eller något liknande. Det blir som att man läser fast man kan göra något annat samtidigt, superbra ju! I det här inlägget tänkte jag berätta om böckerna jag lyssnar på just nu, ljudböcker jag rekommenderar och vilka ljudböcker jag ser fram emot att lyssna på. 

Just nu lyssnar jag faktiskt på två böcker. Framgångsboken av Alexander Pärleros och #walkwithme av Katarina Willk. Den första är en bok om hur man uppnår framgång och ger massor med tips på hur man når sina mål. Spännande och inspirerande att lyssna på. #walkwithme är en ungdomsbok om tonårsliv, mode, vänner och kärlek som jag fått som recensionsexemplar, så den kommer jag att berätta mer om i ett kommande inlägg. 

När man lyssnar på ljudböcker är inläsaren viktig tycker jag. En favorit jag har är Philomène Grandin, hon har bland annat läst in Lisbet och Sambakungen av Emma Karinsdotter. Det är en rolig bok för 6-9 år om Lisbet och hennes farmor som hittar på knasiga saker. Den är jätterolig att lyssna på som ljudbok. Ett annat ljudbokstips är Ta det som en man av Hampus Nessvold. Det är en humoristisk bok om mansrollen som jag tyckte var intressant att lyssna på. Hampus Nessvold läser in den själv och det gör han väldigt bra! Jag skrattade högt flera gånger när jag läste den. Ragga som du shoppar av Lin Jansson är en perfekt bok när man är mellan ungdomsböcker och vuxenböcker. Boken är inläst av Clara Henry och hon är en jättebra inläsare. Det är en rolig, sorglig och bra bok som jag rekommenderar er att lyssna på. Mitt sista boktips är En dag skulle jag bygga ett slott av pengar av Evin Ahmad. Den handlar om att leva i förorten och vilja bli skådespelare.   

I sommar ser jag fram emot att lyssna på En droppe midnatt av Jason Timbaktu Diakité, Handbok för ett begagnat hjärta av Tamsyn Murray och kanske Sommarboken av Tove Jansson. Om ni har tips på andra böcker jag borde lyssna på får ni gärna lämna en kommentar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar