torsdag 28 april 2016

Silvervinges hemlighet - Recension

Silvervinges hemlighet är skriven av Katarina Genar och riktar sig till barn mellan 9-12 år. Boken är utgiven hos Bonnier Carlsen och du kan hitta den hos Bokus eller Adlibris.

En kall höslovsdag följer Erik och bästa kompisen Alva med Eriks mamma på ett repotagejobb i ett gammalt ruggit slott. Där finns läskigt verkliga tavlor och ett hemligt rum som de inte får gå in i. Utanför slottet finns ett gammalt lusthus och därifrån hör Erik en melodi klingar... Under en murken planka i lusthusets golv finner barnen en stor hemlighet...

Jag gillade den här boken eftersom att den var väldigt spännande och hade en bra handling. Allting hängde verkligen ihop och jag tycker att det är så spännande att läsa sådana här berättelser. Den var liksom lite mystisk och det var kul att se hur ledtrådarna bands ihop. Men det var inte bara mystiska händelser i boken, den innehöll även tankar som ett vanligt barn kan ha. Jag tyckte också det var fint att man fick läsa om Eriks tankar om hur det är att växta upp utan en fadersgestalt.

Boken var ganska lik andra böcker i genren. Men om man gillar mysrysare och spännande böcker rekommenderar jag verkligen den här boken.

Jag ger Silvervinges hemlighet 3 av 5 ugglor eftersom att det var en bra och spännande bok.

tisdag 26 april 2016

Vinnarna i bokjuryn 2016

Nu har vinnarna bokjuryn utsetts och idag tänkte jag berätta vilka som vann! Jag fokuserar mer på 9-12-års kategorin och ungdomskategorin eftersom att det är de typerna av böckerna jag skriver om på bloggen.

Bilderböcker:
Äskil äter träd, av Åsa Lind och Per Gustavsson














6-9 år:
Fängelsemysteriet, av Martin Widmark och Helena Willys














9-12 år:
Kurragömma, av Petrus Dahlin
Ungdomsböcker:
Nästan som Zlatan, av Johanna Nilsson
Serier:
Amulett: Älvprinsen, av Kazu Kibuishi














Faktaböcker:
Jordens mystiska platser, Jens Hansegård














Jag har läst några av de här böckerna; Stenänglar, Gengångaren, PAX Mylingen,
Den blomstertid nu kommer och Huset mittemot. Jag tycker att alla de här böckerna är bra och värdiga vinnare. Speciellt glad är jag över att PAX Mylingen kom i topp tio, för jag älskar PAX-serien!

söndag 24 april 2016

Söndagsfrågor

Det var länge sedan jag var med på Bokbloggsjerkan så nu tänkte jag hoppa på tåget igen. Jag tänkte också att jag kunde svara på Veckans bloggfråga (dock lite sent kanske) i samma ilägg.

Veckans bokbloggsjerka fråga lyder:

Vad är du mest sugen på att läsa just nu (oavsett om du har boken/novellen/dikten/etc. i din ägo eller ej).

Det finns en hel del böcker som jag är sugen på att läsa! En av böckerna jag har i min läshög, M varken mer eller mindre, av Petra Backström är jag sugen på att läsa. Den verkar bra men i själva verket vet jag inte riktigt vad den handlar om. Annars är jag väldigt sugen på att läsa Zoe Suggs andra bok Girl Online On tour. Jag läste hennes första bok för ett tag sedan och den älskade jag. Den var supermysigt och var väldigt bra skriven. När jag såg att hon hade skrivit en till bok blev jag förståts eld och lågor, så jag hoppas på att få läsa den snart!

Jag läste även ut PAX Näcken för någon vecka sedan och den var sååååå bra! Som vanligt slutade den också med en cliffhanger vilket gör att jag inte kan bärga mig tills nästa bok kommer ut i höst. Jag längtar verkligen tills i höst när Pestan kommer ut! Det är bara maj, juni, juli, augusti, september, ocktober, sex månade kvar...



Veckans bloggfråga lyder:

När läser du oftast? I sängen innan du somnar, på kvällarna istället för att titta på TV...? Hur gör du för att få tid för att läsa? Har du tillräckligt med lästid eller önskar du att du hade kunnat läsa mer?

Jag har ofta lite tid över på morgonen innan jag går till skolan och då brukar jag försöka läsa lite. Men ibland tar sociala medier och Youtube över, det är synd. Jag brukar oftast läsa innan jag ska sova, om jag inte är för trött. Annars brukar jag försöka läsa när jag har tid. På eftermiddagarna när jag inte har något annat vettigt för mig, på kvällarna när jag inte har någon träning eller när som helst under dagarna på helgen.

Jag försöker att ta mig tid till läsning och att när jag har tid över läsa. Men som sagt är det ofta andra saker som tar över tiden. Men jag försöker verkligen att prioritera läsningen framför mobilen eller ipaden. Jag har tid för att läsa, men jag önskar självklart att jag hade mer tid till läsning. Jag hade hundra gånger hellre valt en bra bok framför läxorna även fast jag gillar skolan. Men vissa skaer måste man ju göra...

Ha en fin vecka!

lördag 23 april 2016

Världsbokdagen

Idag är det världsbokdagen det jag uppmärksamma genom att ge mina bästa boktips! Jag länkar även till mina recensioner av böckerna ifall du vill läsa mer om någon.

  • PAX-bokserien, av Ingela Korsell, Åsa Larsson och Henrik Jonsson - Urspännande bokserie fylld av cliffhangers. De innehåller både blodisande spännaning och läskiga monster och vardagliga händelser och problem. Här kan du läsa min recension på den senaste boken.
  • Hur kär får man bli?, av Katarina von Bredow - Supermysig, superhärlig, superbra ungdomsbok i genren kärlek. Jag älskar Katarina von Bredows böcker!
  • Om jag inte märks, av Josefin Roos - En bok jag kunde känna igen mig så himla mycket i. Jag tycker verkligen att alla i min ålder och uppåt ska läsa den. Vuxna också, den kan få de att förstå hur det är att vara tonåring i dagens samhälle.
  • Anna och den franska kyssen, av Stephanie Perkins - Det var en sådan där bok man inte vill ska ta slut. Den var så himla härlig och mysig att läsa och hade en så bra handling!
  • Dolda tecken, av Emma Askling - För dig som vill läsa en spännande mysrysare!
  • Ja jag har mens, hurså?, av Clara Henry - Väldigt rolig och informativ bok av Youtubestjärnan om ett ämne det inte skrivs så mycket om. Jag lärde mig väldigt mycket samtidigt som det var roligt att läsa! Alla varesig du är tjej eller kille borde läsa!
  • Systrar i jeans-serien, av Ann Brashares - Jag älskar systrar i jeans, de är bara så underbara!
 
Sådär! Då hade jag samlat mina 7 favoritböcker i en lista då! Jag rekommenderar verkligen alla supermycket! Läs dem! Klicka på länkarna för att läa mina recensioner.

Idag sändes Lundströms bokradio på P1. Dagens avsnitt handlade om PAX och jag är med en liten snutt av avsnittet eftersom att de intervjuade mig när jag var på boksläppet av Näcken i Mariefred. In och lyssna här.

Ha en bra lördag och världsbokdag!


fredag 22 april 2016

Bokjuryn

Idag delas barn-och ungdomsboks priset Bokjuryn ut! I min hemstad, Eskilstuna! Jag hade så gärna velat vara där, men skolan kom ivägen. 

Alla barn och ungdomar har fått röstat på de bästa böckerna från 2015 och idag koras alltså vinnarna i de olika kategorierna. 

Utdelningen sänds live på Eskilstuna Stadsbiblioteks hemsida: https://m.youtube.com/user/eskilsbibl
10.00 får vi alla sitta bänkade! 

Må bästa böcker vinna! 

torsdag 21 april 2016

Pappersstäder - Recension

Papperstäder är en ungdomsbok skriven av den älskade författaren John Green. På svenska är boken utgiven hos Bonnier Carlsen och du kan hitta den på Adlibris eller Bokus.

Quentin anser att alla människor någon gång i sitt liv får uppleva ett mirakel. Av alla otänkbara saker kommer i alla fall någonting att hända. Hans mirakel är att få bo granne med Margo, den äventyrliga tjejen som älskar mysterier så mycket att hon själv nästan har blivit ett. En kväll knackar Margo på Quentins fönster och ber honom följa med som chaufför på nattens uppdrag. Dagen efter är hon försvunnen, det enda hon har lämnat efter sig är en ledtråd till Quentin...

Jag tyckte att den här boken gick lite långsamt framåt, det kändes som att alla detaljer var utskrivna och det kändes lite utdraget. Den hade en väldigt spännande historia och en bra handling, men allt kändes lite för utdraget. På slutet när de åkte på en galen bilresa kom berättelsen igång, då var det verkligen roligt att läsa. De hade ju lite tidsbrist och var tvungna att snabba sig in på macken. Det var roligt att läsa om eftersom att det var så galet.

Annars gillar jag karaktärerna väldigt mycket! Speciellt Quentins kompis Radar, vars föräldrar samlade på mörkhyade jultomtar. Det tyckte jag var en väldigt rolig detalj! Margo var så himla cool och smart, hon var också rolig att läsa om.

Jag gillar hur historien är uppbyggt och tyckte det var väldigt spännande. Men som sagt tyckte jag alla händelser var lite för utdragna. Det gjorde att det inte blev så kul att läsa.

Jag ger Papperstäder, av John Green 3 av 5 ugglor eftersom att den hade en bra och spännande historia men den var lite för tråkig ibland.

tisdag 19 april 2016

Boktitelpoesi

Jag har börjat följa ett konto på instagram som lägger ut bilder på tre boktitlar som bildar en dikt, @boktitelpoesi. Jag tycker att det är en jättebra idé eftersom att många böcker har så fina titlar. Det är också jätteroligt att sitta och läsa dem. Så jag tycker att ni ska ta och följa @boktitelpoesi på instagram! Idag tänkte jag testa och göra lite boktitelpoesi med mina böcker.

Jag ger dig solen, den försvunna månen som stjärnor i natten
Anton, jag gillar dig! Två steg fram och ett tillbaka, jag måste berätta!


Det brinner! Skärvor av ett liv som eld

Dans är mitt liv! Två steg fram och ett tillbaka, säg omelett!

Det var jätteroligt att försöka hitta på lite olika små dikter så jag rekommenderar er verkligen att testa!

lördag 16 april 2016

A-Ö boktagen - En gammal och en ärvd

Idag fortsätter jag med A-Ö boktagen som är en tag där man svarar på frågor om böcker för varje bokstav i alfabetet. Den här gången bjuder den på en gammal bok och en ärvd.

Å - Ålder. En bok som utspelar sig för minst hundra år sedan. Titanic, Jorden är platt, vikingaskepp, upptäckten av elden eller ännu längre tillbaka i tiden. Vilken är den bästa bok du har läst som utspelar sig för minst hundra år sedan? Notera att tidsresor från vår tid bakåt inte gills.

Jag kom direkt att tänka på Kulla-Gulla böckerna. De utspelade sig i början på 1900-talet och det var ju ungefär hundra år sedan. De handlar om det föräldralösa barnet Kulla-Gulla vars liv man får följa i elva böcker. Från att hon blir fattighjon i ett torp tills att hon blir vuxen och gifter sig. Jag tyckte om böckerna eftersom att det gav mig en inblick i hur det var på den tiden. Men samtidigt kunde de kännas lite långtråkiga. Men jag rekommenderar er verkligen att testa dem.

Ä - Ärvd. En bok du läste efter att dina föräldrar läste den.
En av dina föräldrar rekommenderade den här boken till dig efter att de själva läst den. Vad tyckte du själv om den?

Jag ärvde min mammas alla Kitty-böcker och har dem står i hyllan. Jag har inte läst alla men för ett par år sedan läste jag ungefär hälften av dem. Jag minns att jag tyckete arr de var spännande och bra, men inte de bästa deckarna jag har läst. Kulla-Gulla böckerna har jag också ärvt av mamma och de läste hon högt ur för några år sedan.
 

torsdag 14 april 2016

PAX Näcken - Recension

Näcken är den sjätte delen i serien PAX, skriven av Åsa Larsson, Ingela Korsell och illustrerad av Henrik Jonsson. Boken är i genren Urban-fantasy och riktar sig till barn från 9 år. Den är utgiven hos Bonnier Carlsen och du kan hitta boken hos Adlibris eller Bokus.

Det är vinter och isen ligger tjockt över Mälaren i Mariefred. Hela skolan är där och ska bada i isvak. Men då händer det som inte får hända. Alrik går genom isen! Något eller någon drar honom neråt mot sjöns botten. Kan det vara näcken? Plötsligt dyker den nya slottsfogden upp, Jonas Bäckström, en mystisk man med rött hår som spelar munspel och beter sig precis som näcken själv. Vem är han och vad gör han i Mariefred? Dessutom är Alrik och Viggos mamma på besök, med en stor överraskning...

Det här är så bra! Hade det funnits ett mästerskap i bästa cliffhangers så skulle ni lätt kamma hem första priset, Åsa och Ingela. När man väl börjat läsa boken går det inte att sluta. Varenda kapitel har en så blodisande spänning att man bara måste fortsätts läsa vare sig man vill eller inte. Förbannade men underbara cliffhangers avslutar varje kapitel och när jag hade läst ut boken ville jag bara ha mer. Det är så himla smart att avsluta böckerna med någon ny spännande händelse, det gör att jag inte kan bärga mig tills nästa bok ges ut i höst.

Det som gör boken så himla bra är att författarna blandar den spännande fantasybiten med vardagliga händelser och problem. Föräldrar som dricker alkohol, hur det är att bo i en fosterfamilj, jobbiga klasskamrater och vuxna som inte förstår. Samtidigt som det är spännande kan man känna igen sig i barnens tankar. Jag gillar också att man får läsa ur olika perspektiv, det gör att boken varieras och man får se händelserna från olika håll.

Mycket tid och engagemang ligger bakom de här böckerna. De är så välskrivna och jag tycker verkligen att allting verkligen hänger ihop med en tydlig röd tråd. PAX-böckerna passar alla eftersom att de är så pedagogiskt gjorda. Sättet de är skrivna är så enkelt att alla kan förstå det. För de som tidigare tyckt det är svårt att läsa blir det plötsligt roligt och enkelt att hänga med i texten. Bokryggarna är märkta med ett nummer så att det ska bli lätt för barnen att veta i vilken ordning man ska läsa böckerna. Jag älskar att allt är så himla uttänkt och planerat! Bara genom att titta på boken blir jag sugen på att läsa den. De är utformade på ett nytt och häftigt sätt som jag tror fångar många barns ögon. Med färgade sidor och coola bilder blir det direkt superroligt att läsa! PAX-böckerna liknar inga andra böcker och det får dem att sticka ut i bokhyllan!

Jag tycker om att man i varje bok får möta nya spännande och läskiga varelser från nordisk mytologi. Det är spännande och intressant samtidigt som man också lär sig. Karaktärerna känns så verkliga och miljöerna är så bra skildrade. De flesta miljöerna finns i verkligheten och det tycker jag är väldigt roligt. Estrid och Magnars bibliotek är min favoritmiljö, det är så coolt!

Ingela, Åsa och Henrik! Det här är klockrent! Boken innehåller både fantasy och verklighet, coola bilder, snyggt omslag, bra karaktärer och verkliga miljöer. Det är precis vad som krävs för att få barn att läsa mer! Ni imponerar på mig mer och mer för varje gång och böckerna blir bara bättre och bättre. Tack för att ni inspirerar så många barn till läsning! Ni är stora förebilder för mig!

Som sagt tyckte jag mycket om den här boken! Den innehåller så mycket spänning och har ett högt tempo fyllt med cliffhangers att jag hela tiden vill fortsätta läsa! Därför ger jag Näcken av Ingela Korsell, Åsa Larsson och Henrik Jonsson 5 av 5 ugglor!

tisdag 12 april 2016

PAX!

Efter helgens PAX-yra kan jag inte sluta tänka och andas PAX! Därför tänkte jag i det här inlägget länka till alla mina inlägg jag har gjort om PAX under mina år som bokbloggare. Så om du precis som jag inte kan få nog av PAX kan du här frossa i texter om de underbara böckerna!

Intervjuer:
Intervju med Ingela Korsell

Intervju med Åsa Larsson

Intervju med Henrik Jonsson

Recensioner:
Nidstången

Mylingen

Bjäran

Gasten

Miljöerna och karaktärerna:
PAX vandringen

Karaktärerna

Snart kommer även en recension på PAX Näcken! Så håll utkik!


lördag 9 april 2016

Bästa gänget! Bästa dagen! - Världspremiär för PAX Näcken

Alltså! Kan vi bara ta en sekund och ta in att PAX NÄCKEN ÄR SLÄPPT! Jag vill också säga ett stort TACK till PAX-trion; Ingela, Åsa och Henrik för att ni är så snälla, coola och inspirerande! Ni är verkligen stora förebilder för mig! Tack för att ni välkomnar alla in i den underbara PAX-världen!

 
I fredags hade jag världens bästa dag i Mariefred! Jag var inbjuden till en workshop med PAX-trion på Biohuset och tog även med mig min bästa kompis Sara. Så fort vi klev in genom dörren blev vi välkomnande och jag fick en kram av både Ingela och Åsa. De visade oss till våra platser och vi fick sedan lyssna när de pratade på scen. De hade valt att fokusera på PAX-Henrik den här gången på grund av  att han inte kunnat vara med när Gasten släpptes eftersom att han precis fått barn. Han berättade om när han gick i skolan och hade svårt i alla ämnen utom bild. Han kunde sitta hemma och rita flera timmar i sträck men hade svårt att koncentrera sig i skolan på grund av sin ADHD. Henrik tyckte att det var svårt att läsa och skriva och var inte så bra på att förstå texter. Därför var serier bra för honom, då kunde han läsa med hjälp bilderna. Men ingenting är omöjligt! Även fast Henrik gick ut skolan utan bra betyg kom han in på en känd serieteknarskola, The Kubert school i USA. Han fick ett exklusivt jobb som serietecknare för en serietidning direkt efter sin utbildning. Ett jobb som inte ens de mest professionella illustratörerna som jobbat i flera år skulle fått! Jag tycker det är så coolt att han har kommit så himla långt!

Därefter var det dags för en tecknarskola med PAX-Henrik. Han berättade om lite udda redskap som han ibland använder för att få till rätt effekt. Strumpor för att få rätt textur på ett berg, tandborste för att sprätta färg till en stjärnhimmel eller få något att se smutsigt ut och rivjärn. Det är häftigt att se hur till exempel ett köksredskap kan göra en så cool effekt på en teckning. Ritplattor, papper, pennor och sudd delades ut till barnen och på en storbildsskärm visades det när Henrik ritade. Han hade skissat en imp och skrivit ut den i blått. Vi fick sedan fylla i det blåa med tusch, tuscha kallades det! Henrik visade oss proportionerna för att teckna ett ansikte.

Jag och Sara blev intervjuade av en från Sveriges Radio som skulle göra ett reportage om PAX. Håll utkik efter det! Jag länkar såklart på bloggen när det kommer ut!

Vi tog även kort med PAX-trion och så här glada blev vi då;

 
 
 
Efter det var det dags för en PAX-tipspromenad runt om i Mariefred. Frågorna handlade om Henrik och var utsatta på olika platser som är med i böckerna. Det var superroligt att se hur det ser ut i verkligheten. Tipspromenaden avslutades på Mariefreds bibliotek som för övrigt var supermysigt. Det var liksom lite gammaldags och ganska litet! Där fick vi goodiebags och ett signerat exemplar av PAX-Näcken! De är så himla snälla!

 
Resten av eftermiddagen hängde vi lite i Mariefred och kollade på när PAX-trion signerade böcker åt alla barn som kom dit. Hej Henrys cykel var på plats, det fanns ett PAX-plank, PAX-ballonger och Magnars äppelmunkar! Dock regnade det lite...

Nu är jag så TAGGAD på att läsa PAX Näcken och kan knappt bärga mig tills i höst när nästa bok släpps. Då kan du ge dig på att se mig i Mariefred!

PS. Tack för skjutsen mormor. :)



fredag 8 april 2016

Världspremiär för PAX Näcken

Under dagen och morgondagen är det världspremiär för den sjätte boken i PAX-serien, Näcken. Vill du ha chansen att vara en av de första att få ett signerat exemplar av den rykande färska boken ska du ta dig till Mariefred imorgon. Passa även på att gå PAX-tipspromenaden för att vinna fina priser!

Världspremiär för PAX Näcken bara i Mariefred! I resten av landet finns boken ute i butik från 14 april.

Inom en snar framtid kommer ett inlägg om min fantastiska dag i Mariefred! Så håll utkik!


torsdag 7 april 2016

Girl Online - Recension

Girl online är en ungdomsbok skriven av youtubern Zoella eller Zoe Sugg som hon egentligen heter. Den är utgiven på Bonnier Carlsen och du kan hitta den på Adlibris och Bokus.

Penny har en blogg där hon skriver om de mest personliga sakerna som hon inte kan prata med någon om, förutom sin bästa kompis Elliot. Hon kallar sig för Girl Online och bloggar om vänskap, killar, sina klumpiga misstag och panikattackerna som hon börjat präglagt hennes liv på senaste tiden. Penny är ganska klumpig och gör ofta bort sig. När en stor katastrof inträffar framför hela skolan räddas det av en jobbresa med familjen till USA. Och på andra sidan Atlanten förändras hela hennes liv...

Jag hade inte så höga förväntningar på den här boken men jag gillade den mycket! Det var en supermysig feelgood- och kärleksbok som var så himla härlig att läsa! Jag tyckte mycket om många karaktärer, speciellt Noah, han verkade så himla härlig. Penny är lite klumpig av sig och gör ofta bort sig, det tycker jag är bra. Det visar läsaren att det finns fler som inte är perfekta. Berättelsen är så bra och jag gillar hur boken är skriven. Det får mig att vilja fortsätta läsa. Slutet och mitten är speciellt härliga, förutom att man vill att boken ska vara längre. Omslaget är fint! Jag tror inte det finns något dåligt med den här boken, bara att den tog slut för fort. När jag väl hade kommit in i boken ville jag inte sluta läsa. En rolig sak med boken var at man fick läsa Pennys blogginlägg, det blev ett bra avbrott i texten. Jag gillade även att man fick läsa sms och kommentarer från bloggen.

Jag rekommenderar verkligen den här boken till alla mellan 12-15 år, ni kommer älska den! Speciellt om du gillar härliga kärleksböcker som jag är svag för. En riktigt bra debutbok av Youtubekändisen! Jag har nu också fått reda på att det har kommit en till bok om Penny, Girl Online On tour, heter den. Jag är så himla taggad på att läsa den så snart som möjligt!

Jag ger Girl Online av Zoe Sugg 4 av 5 ugglor eftersom att jag verkligen gillade den! Den var supermysig att läsa och gjorde mig glad!

tisdag 5 april 2016

Läst i mars

Under mars månad blev det mer läst än under april. Det var påsklov, jag läste bra böcker och jag tror faktisk att jag tog mig lite mer tid till att läsa. Ofta blir man distraherad av instagram och Youtube till exempel fast man egentligen skulle vilja läsa. Jag ska försöka att välja bort telefonen oftare och läsa lite mer. För det är ju något jag verkligen vill göra. De här sex böckerna blev lästa under mars;

Mars bokcafébok var Box 101, av Andy Mulligan. Den handlade om Raphael och hans kompisar som bodde på en soptipp och livnärande sig på att leta skräp. En dag hittade han en påse som innehåller pengar, ett pass och en nyckel och den påsen visar sig vara mycket viktig. Till en början tyckte jag att boken var tråkig och det hände inte så mycket. Men när man hade kommit en bit in i den var den spännande. En läsvärd bok med en bra handling men inte så mycket mer än så.

Månadens bästa bok var helt klar Om jag inte märks av Josefin Roos. Den var nog kortast men hade väldigt bar innehåll. Jag älskade den och kunde känna igen mig i det mesta som var skrivet i boken. Man får följa trettonåriga Emmas tankar författaren har verkligen prickat helt rätt. Det är precis så det är att vara tretton år. Här kan du läsa min recension.

Patrik Stigsson har kommit ut med andra delen i sin serie om Grybbingdalen, Snyltskator och måntroll. Det är en sagofantasy bok som handlar om fruktgrybbingar, knösgrybbingar, måntroll, snytskator, häxor och mycket mer. De är väldigt annorlunda men också lite roliga. Mer om boken kan du läsa i min recension.

På bokcafét i april (fredagen den 9/4, kom vetja, det är på Eskilstuna stadsbibliotek kl. 16) ska vi prata om boken Jag och Earl och tjejen som dör av Jesse Andrews. Den var helt okej. Ibland hände det inte så mycket och ibland var den rätt rolig att läsa. Den handlade om Greg som går sista året på High school och hur han försöker ta sig igenom skoldagarna. När han får veta att barndomskompisen Rachel har leukemi tvingar hans mamma honom att han ska bli hennes vän och försöka muntra upp henne. En sak jag störde mig på i  boken var att så fort någon sa något så innehöll det minst ett "öh". Det blev lite jobbigt att läsa då.

Såklart läste jag också en Katarina von Bredow-bok också. Den här gången blev det Knappt lovlig. Den handlar om femtonåriga Hanna vars mamma får för sig att de ska flytta ut till landet. Hennes bästis Linn hatar lantisar och det blir inte bättre av att hon måste åka skolbuss med konstiga Sara. Men sedan träffar hon den trettioåriga grisbonden Arild... Jag tyckte att den här boken var precis lika bra som Katarina von Bredows andra böcker, kanske inte den bästa, men den var bra. Jag kommer att skriva mer om den här i ett inlägg inom en snar framtid.

Youtubern Zoella, eller Zoe Sugg som hon egentligen heter har skrivit en bok, Girl Online. Jag tyckte mycket om boken, det var en supermysig kärleksbok som jag verkligen rekommenderar er att läsa. Det kommer snart en recension!

 I april ska jag forstätta att läsa Papperstäder som jag håller på med just nu. Sedan blir det nog Som stjärnor i natten av Jennifer Niven och Syskonkärlek av Katarina von Bredow.
Vad ska du läsa i april?

 
Vårskrik!


söndag 3 april 2016

Astrid Lindgren på spotify

Nu finns Astrid Lindgrens fantastiska ljudböcker att lyssna på på Spotify! Karlsson på taket, Madicken och Rasmus på Luffen är bara några exempel. Det är bara att söka på Astrid Lindgren så kommer det upp! Jag har än så länge bara lyssnat på Madicken, men jag ska självklart lyssna på alla! Det är Astrid själv som läser och jag älskar att lyssna på hennes röst. Den passar så bra till berättelserna!

Nu på påsklovet har mamma börjat läsa Bröderna Lejonhjärta för mig och min lillebror. Jag gråter floder vid de sorgliga ställena, jag tror att det är den enda boken jag har gråtit till på riktigt. Men den är precis lika bra och välskriven som alla Astrid Lindgrens böcker. Hon är nog min favoritförfattare genom alla tider! Hennes böcker är så fint och bra skrivna och de kan beröra både stora och små!