onsdag 29 juni 2016

Systrar i jeans x2

Tredje sommaren (inbunden)De senaste somrarna har jag läst Systrar i jeans-böckerna. Nu i sommar har jag läst de två sista böckerna i serien. Ann Brashares böcker ger verkligen den rätta sommarkänslan, de innehåller allt man vill läsa om på sommaren. Böckerna handlar om de fyra bästa kompisarna Lena, Carmen, Tibby och Bridget som alltid håller ihop. Men i den första boken är det första sommaren de kommer i från varann. Men De flygande Jeansen håller ihop dem trots att de är ifrån varann. Böckerna skrivs ur de olika karaktärernas perspektiv och känns väldigt verklighetstrogna. Man känner sig nästan som den femte systern.

Fjärde sommaren (inbunden)I Systrar i jeans Tredje sommaren är det sista sommaren innan de ska börja på college och flytta i från varann även under skolåret. Kärleken står på spel och systrarna behöver jeansen och varann mer än någonsin.

I Systrar i jeans Fjärde sommaren har systrarna inte setts allihop på ett helt år. Carmen är kompis med teatertjejen Julia som nedvärderar Carmen som helst vill vara scenarbetare. Lena går på kurs i Krokom och försöker att glömma Kostos. Hon träffar en kille som är otroligt duktig på måleri. Han får henne att känna sig sämre. Den här sommaren är systrarna på olika håll och det märks att den håller på att bli vuxna. Kanske har inte jeansen samma kraft som förut? 

Jag rekommenderar verkligen de här böckerna, men det bästa är att läsa de i rätt ordning. Det här är sådana böcker som man aldrig vill ska ta slut. Det är alltid roligt att läsa och trots att det utspelar sig i vardagen händer det mycket saker. Böckerna har stor igenkänningsfaktor, man känner igen vänskapen och kärleken. Riktigt bra böcker som alla borde läsa! 

söndag 26 juni 2016

5 bokiga saker att göra på sommarlovet!

Drygt två veckor av sommarlovet har passerat för mig. Jag har hittat på mycket roligt men har också funnit mig själv i situationer där jag inte vet vad jag ska göra. Sommarlovet är långt och jag tror att många kan behöva tips på vad man kan göra på sommarlovet. Därför får ni idag en lista på fem saker som man kan göra på sommarlovet. Självklart är de bokrelaterade!

1. Åk till Mariefred och gå PAX-promenaden! Nästan alla miljöerna i PAX-böckerna finns på riktigt och du kan upptäcka dem själv i den fina lilla staden Mariefred. På Turistbyrån kan du hämta kartan till promenaden, men du kan också skriva ut kartan härifrån. Jag gick förra årets PAX-vandring och det var superroligt att se platserna i verkligen. Här kan du läsa mitt inlägg om det. Så snart som möjligt ska jag gå årets promenad och det ser jag fram emot.

2. Något man kan göra en regnig dag är att åka till biblioteket och sätta sig och läsa en hel dag. Supermysigt, speciellt när regnet smattrar mot rutan.

3. Gå upp tidigt på morgonen. Packa en frukostkorg och en bra bok och gå ut i skogen och ha frukostpicknick med läsning.

4. Lyssna på en bra ljudbok och gå på en promenad.

5. Gör dina egna bokmärken! Klipp, klistra och använd saker du hittar hemma!

Ha en skön sommar så ses vi snart igen!

torsdag 23 juni 2016

Du, bara - Recension

Du, bara är Anna Ahlunds debutbok. Det är en ungdomsroman på temat kärlek utgiven på Raben & Sjögren. Du kan hitta boken på Adlibris eller Bokus.

Det är sommar och John har precis slutat nian. Efter sommarlovet väntar gymnasiet och kanske en fotbollsskola. John spenderar sommaren tillsammans med sin syster Caroline som nu har lägenheten för sig själva eftersom att deras föräldrar har dragit till landet. En dag tar Caroline med sig Frank hem, killen som hon är störtförälskad i. Frank får Johns känslor att vändas upp och ner. Men hur ska man göra när man blir kär i samma person som sin syster?

Det här är den ultimata sommarboken för dig som vill sträckläsa en mysig bok! Det är en bok som utspelar sig i vardagen men som endå är så sjukt spännande att läsa. Man vill bara ha mer och mer. Boken är härligt skriven och mysig att läsa. Man lär känna karaktärerna så bra! De är väldigt bra beskrivna och jag gillar den röda tråden. Man förstår alltid sakerna som händer och händelserna hänger ihop väldigt snyggt.

En sak som uppkommer ofta i den här boken är sex och hångel. Jag tycker att författaren har beskrivit det här på ett väldigt bra sätt. Det känns liksom äkta och inte för sliskigt. Ibland kan jag tycka att det blev lite för mycket, men det var ändå en bra balans.

Det här är en sådan där bok som man fastnar i och inte kan sluta läsa. Men samtidigt vill man inte att den ska ta slut. Den har korta kapitel och är händelserik vilket gör att det blir en riktig bladvändare. Du vet den där känslan när man har avslutat en riktigt bra bok och man känner sig glad men samtidigt vemodig för att den är slut? Precis så var det med den här boken.

Omslaget är fint och jag gillar att det på varje sida där ett nytt kapitel börjar finns en liten papperstrana.

Man kan lätt relatera till de olika relationerna och känslorna i den här boken. Jag älskar relationen mellan John och hans bäst kompis Elli. Det är en kompis relation som jag tror många drömmer om. De pratar om allt och känner verkligen varann utan och innan. Att vara störtförälskad men inte veta om man vågar satsa på ett förhållande kan nog många kan relatera till. En sak jag tycker är bra med den här boken är att det inte görs någon grej av att John är kär i en kille. Det beskrivs på samma sätt som vilken kärlek som helst. Jag tror att det är viktigt att skriva böcker på det här sättet för att det ska anses normalt.

Jag tyckte mycket om den här boken och rekommenderar dig verkligen att läsa den nu i sommar! Den passar för alla över 13 år! En mysig, välskriven bok om olidlig kärlek. Jag ger Du, bara 4 av 5 ugglor.

tisdag 21 juni 2016

Jag tycker om...

...när man vaknar av att regnet smattrar på rutan och man tar upp en bok och ligger där under täcket och läser så länge man orkar medan regnet öser ner utanför. 

...att laga en stor, god frukost och sitta där vid köksbordet med en bra bok framför sig under tiden man äter. 
...att gå in på ett bibliotek och känna lugnet som finns där, slappna av och läsa en bok.

...när det är en varm sommardag och man kan ligga i gräset hela dagen och läsa.

...att ha en stor hög med böcker som man är så taggad på att läsa att man inte vet vilken man ska börja med. 

...att läsa om favoritböcker från barndomen.

....att skriva listor på alla böcker jag vill läsa. 

...att rensa bokhyllan och hitta böcker som man läste för en lång tid sedan och verkligen gillade. 

...att längta efter böcker som snart kommer ut. 

...solljus, körsbärsblommor och fåglar som kvittrar. 

...att cykla till biblioteket och känna vinden i mitt hår. 

...att komma hem från skolan och inte ha några måsten eller något inplanerat. Baka något gott och sätta mig ute i solen och läsa. 

...att en varm sommarkväll sätta mig på balkongen och läsa tills jag inte orkar hålla ögonen öppna längre.

...att sträckläsa en riktigt bra bok.

...att känna sig lycklig efter att ha läst ut en bok som man verkligen gillade. Men samtidigt var lite vemodig eftersom att man inte vill att boken ska vara slut.

...att läsa en spännande bok och sitta som fastklistrad för man måste se hur det går.


söndag 19 juni 2016

Boktips med skrivtips

Jag tycker om att skriva berättelser och underhållande texter men ofta känns det som att jag inte har tillräckligt med tid och inte en tillräckligt bra idé. Jag tror att man måste ta sig tid till det så under sommarlovet brukar jag passa på att försöka skriva lite. För mig är det så att jag måste komma igång med skrivandet, då är det riktigt roligt. Nu under sommaren håller jag på med en novell. Du som vill ha ett mål till varför du ska skriva kan vara med i en skrivartävling, här kan du läsa mitt inlägg om SvD:s novelltävling för unga.

Men hur ska man göra om man är i den situationen att man jättegärna vill skriva något men inte kommer på någon bra idé? Kolla in Katarina Kuick och Ylva Karlssons bok Skriv om och om igen. Den innehåller massor av skrivövningar och inspiration till ditt skrivande. Det är den bästa boken jag vet om skrivande! Det är bara att slå upp en sida, läsa vad som står och skriva efter det. Perfekt när du inte har något att göra och är sugen på att bara skriva något. Boken innehåller skrivövningar där du kan skriva både dikter och berättelser. Den är fint utformad och superinspirerande.

Skriv om och om igen passar dig som gillar att skriva och behöver lite inspiration och idéer, du kan hitta boken på Bokus och Adlibris.

Det var dagens boktips! Skriv så det glöder i sommar så hörs vi snart igen!

torsdag 16 juni 2016

Sommarläsningstag

Jag har sett att flera bokbloggare har gjort en sommarläsningstag och den tyckte jag såg lite rolig ut! Så idag blir det en sommarläsningstag.

SOL
En bok som gjorde dig alldeles varm inombords.

GLASS
En bok som börjar bra men som sedan smälter och blir lite för jobbig att hantera.

KALL DRYCK
En bok som blev något nytt och uppfriskande för dig.

SKUGGA
En rolig bok med en seriös underton.

UTLANDSSEMESTER
En bok som utspelar sig i ett annat land än Sverige.

HAVET
En stor bok som du var rädd att påbörja men som du sedan älskade ändå.

SOMMARREGN
En bok som gjorde dig ledsen.

FÅGELKVITTER
En bok som var så mysig att du skulle kunna läsa från den varje morgon innan du stiger upp ur sängen.

UTEBIO
En bok-till-filmadaption som du ser fram emot att se i sommar.

SOMMARMINNEN
Den bästa boken du läste förra sommaren.tisdag 14 juni 2016

Azoria rubinprinsessans återkomst - Recension

Azoria rubinprinsessans återkomst, är en fantasybok skriven av Kristina Suomela-Björklund. Du kan hitta den på Bokus eller Adlibris

Mira är en helt vanlig tjej och det hon tycker mest om är att hitta på historier om alver, dvärgar och andra väsen tillsammans med sin pappa. Plötsligt försvinner hennes pappa och det enda han lämnar kvar är ett konstigt brev och en proslinsälva. Fler och fler märkliga saker börjar hända. Hennes mamma beter sig konstigt som att hon döljer något och någon hänger saker i hennes hunds halsband. Olika ledtrådar leder Mira till ett land hon aldrig skulle kunna föreställa sig ens i sina drömmar och hon är med om hennes livs äventyr. 

Jag tyckte om den här boken! Historien kom igång direkt och det gjorde att det blev spännande att direkt. En annan sak som gjorde att jag ville fortsätta läsa boken var cliffhangers. 

Jag gillade historien mycket men läsningen stannades ofta upp på grund av att formuleringar var konstiga och ändelser eller bokstäver hade fallit bort. Det är okej om det blir så nån gång i en bok men i den här boken stötte man på det på nästan var tredje sida. Det störde jag mig väldigt mycket på. Jag fick liksom stanna upp i läsningen och läsa om meningen flera gånger för att förtså vad som menad fast man bara vill att läsningen ska flyta på. Det blir ett störningsmoment som inte gör det lika roligt att läsa. Texten känns inte riktigt genomarbetad och genomläst. Det är synd för historien gör att jag vill läsa vidare och se hur det går men jag blev störd av detta. 

Boken var väldigt tjock, nästan 700 sidor. Det tror jag kan avskräcka många att läsa den. I början tyckte jag att vissa händelser kändes lite korta och man förstod inte så mycket. Men när jag hade kommit in i boken rullade det på och jag tyckte att det var alldeles lagom utdraget. Jag tror nog att man skulle kunna korta ner boken lite, men samtidigt var det nästan aldrig tråkigt att läsa. Det hände saker hela tiden. 

Jag tycker att boken har en bra handling och idé. Skulle det inte vara för texten som inte känns så genomarbetad så hade jag gillat den mycket. Det drar ner på min läsupplevelse. Fantasy är inte riktigt min genre, man jag tyckte om den här. Jag tycker att det kan vara svårt att relatera till saker i exempelvis påhittade världar. I den här boken handlade det inte bara om när de stred och sådant utan den inkluderade också vänskap, svartsjuka och kärlek. Det gör att boken känns mer verklig och man kan relatera till karaktärerna. 

Boken innehöll många namn på karaktärer, skyddsälvor, platser och varelser. De hade ganska annorlunda namn från vad jag är van vid och många namn var lika varann. Det gjorde att det ibland kunde vara svårt att hålla reda på vem som var vem. Men ju längre in i boken man kom, desto mer lärde man känna karaktärerna. 

Jag tycker att författaren har fått en bra balans i perspektiven den var skriven. Världen var också bra uppbyggd och man fick lära känna den bra. Det var spännande att se om de skulle klara av sitt uppdrag och jag gillar att de hela tiden stöter på förhinder. På slutet var det så spännande att jag inte kunde sluta läsa och jag kände hur hjärtat dunkade i bröstet. 

Jag tyckte att det var roligt och spännande att läsa den här boken. Den hade en bra handling och en bra balans mellan fantasy och olika känslor och vardagliga saker. Jag skulle lätt kunna ge den en trea eller fyra av fem poäng. Men eftersom att texten inte var genomarbetad, det saknades bokstäver här och där och formuleringar var lite konstiga dras poänger ner. Jag var hela tiden tvungen att stanna upp i texten och det ska man inte behöva göra. Det här hände för ofta, nästan på var tredje sida. Det är något jag inte förväntar mig av en bok och det förstörde min läsupplevelse en hel del. Därför får Azoria Rubinprinsessans återkomst 2 av 5 ugglor.

söndag 12 juni 2016

Sommar- och höstutgivning 2016

Sommaren och hösten 2016 släpps en hel del barn- och ungdomsböcker som jag är sååååå TAGGAD på! Det är väldigt roligt att det satsas på litteratur för barn och unga och jag kan inte vänta tills jag får sätta tänderna i alla dessa underbara böcker!

Bonnier Carlsen:
Först och främst; i höst kommer PAX Pestan! I höst... Åh, jag längtar ihjäl mig! Hur ska man stå ut hela sommaren tills den sjunde boken är här? Jag vill läsa nu, nu, nu! PAX är verkligen BÄST! Jag är superdupertaggad på att läsa! Sommaren måste gå fort!

Helena Bross skriver superbra böcker för nybörjarläsaren. I sommar kommer hon ut med två nya böcker för läsugna barn, Fira med fest och Skoj med tid och klass 1b.

LasseMajas detektivbyrå var en av mina första favoritserier och nu kommer en ny bok, LasseMajas Sommarlovsbok. Det verkar vara en klurig bok med skoj att hitta på under sommarlovet. Dessutom kommer det i höst en ny mysteriebok, Modemysteriet. Jag tycker att det är lite uttjatat men tror nog att smarta småläsare blir glada av en ny LasseMaja-bok! Martin Widmark kommer även att ge ut en bok för mellanåldern tillsammans med Ola Skogäng, I rosens mitt.


Zoellas andra bok Girl Online On tour släpps på svenska i sommar. Jag är supertaggad för jag verkligen älskade hennes första bok.

För ett par år sedan läste jag böckerna om Adam & Eva av Måns Garthon och Johan Unenge. I höst är de aktuella med två nya böcker. Huvudet fullt av dig och En tjej att klicka bort. Jätteroligt att det kommer nya härliga böcker om Adam och Eva tycker jag!

Två ungdomsböcker jag är lite intresserad av att läsa är Stanna, av Flora Wiström och Ingenting och allting, av Nicola Yoon.

Rabén & Sjögren:
Förlaget har nyligen kommit ut med två böcker jag är extra taggad på att läsa nu i sommar. Ingerlin Angerborn är nu aktuell med andra delen på Rum 213, Sal 305. Jag tycker verkligen om hennes mysrysare och ser fram emot att läsa denna. En ungdomsbok jag också väldigt gärna vill läsa är Du, bara skriven av Anna Ahlund. Jag har fattat det som att det är en kärleksroman, men vet egentligen inte så mycket om den.

Lilla piratförlaget/ Gilla böcker:
Förutom att de ger ut många fina barnböcker i höst kommer det också en hel del för mellanåldern. Jag har spanat in Du är inte ensam Star Girl som Eva Susso skrivit tillsammans med Moa Eriksson Sandberg. Den verkar väldigt lovande tycker jag.

Även sista boken om Markus, Vero och Abbe är skriven för mellanåldern. I höst kommer Markus mittemellan, av Katarina Kieri. De tidigare böckerna har varit superfina!

Kristina Ohlsson har skrivit många spännande böcker för 9-12 år. I höst är hon aktuell men Det magiska hjärtat.

Jag är sugen på att läsa Sara Ohlssons nya ungdomsbok Ingen normal står i regnet och sjunger. ALMA-pristagaren Meg Rosoffs bok, Den jag var släpps även i pocket!

Men mest taggad är jag nog på PAX Pestan såklart! Det ska bli väldigt roligt att läsa den och jag ser framemot releasen väldigt mycket! Jag tror att Åsa Larsson, Ingela Korsell och Henrik Jonsson har gjort ett grymt jobb!

torsdag 9 juni 2016

Sommarboken och min sommarläsning

Äntligen är snart det underbara SOMMARLOVET här! Jag slutar på fredag, men det har känns lite som sommarlov redan nu. Det ska bli otroligt skönt att vara ledig och bara hitta på roliga saker. Självklart ska jag läsa en massa också!


De flesta av vårt avlånga lands bibliotek har någon typ av sommarläsningsaktivitet så här under sommarlovet. Hos mig kallas den Sommarboken och det får alla barn och unga delta i. En ska då läsa sex stycken valfria böcker under sommaren och skriva om dem i ett häfte som finns att hämta på biblioteket. När man läst klart alla böcker ska häftet lämnas in på biblioteket och som belöning får du välja en bok. Här pågår Sommarboken hela juni, juli och augusti. Superbra initiativ tycker jag! Sommarlovet är en perfekt tid att läsa!

Jag svängde förbi bibblan och lånade lite böcker som jag tänkte läsa i sommar. Det blev en hel del tjocka, märkte jag. Men jag är väldigt taggad på allihopa!

Först och främst håller jag just nu på att läsa ett recensionsexemplar. Azoria - Rubinprinsessans återkomst, av Kristina Suomela-Björklund. Omkring 600 sidor fantasy. Den typ av bok är jag inte så van att läsa så det tar ett tag och den är väääligt lång. Än så länge har jag kommit ungefär halvvägs. Snart kommer det en recension.

De två senaste somrarna har jag läst de två första böckerna i serien Systrar i jeans, av Ann Brashares. De älskade jag verkligen, bästa sommarböckerna. Den här sommaren tänkte jag läsa del tre och fyra, så jag får hoppas att de är lika bra! De är 300-400 sidor men jag tror de kommer gå lite snabbare att läsa.

En annan bok jag är taggad på att läsa i sommar är Du, bara av Anna Ahlund. Jag har egentligen inte så stor koll på vad den handlar om, men har hört mycket bra om den.

Ingerlin Angerborns nya, Sal 305, vill jag också jättegärna läsa. Men den hade tyvärr inte kommit till biblioteket än. Hoppas, hoppas att den kommer snart! Jag tycker mycket om Angerborns tidigare och det här ska tydligen vara en fortsättning på Rum 213. Jag hade också tänkta att försöka mig på att läsa lite på franska, jag har lånat Pettson och Findus och lite Astrid Lindgren, så vi får se hur det går. Ska nog också försöka mig på någon mer av Meg Rosoffs böcker.

Vad ska du läsa i sommar?

tisdag 7 juni 2016

Läst i maj

Maj är över och nu väntar årets fösta sommarmånad och det betyder SOMMARLOV! Alltså! Var det inte nyss snö ute? Den här våren har gått i rusande fart och varit så rolig! Det har hänt mycket här på bloggen och jag har haft väldigt roligt! I skolan har det gått alldeles utmärkt och jag har dansat mycket! Så nu hoppas vi på en lika bra om inte bättre sommar!


I maj läste jag hela sju böcker och nu är jag riktigt taggad på att sätta tänderna i lite sommarböcker!

Till att börja med läste jag en ny bok för 6-9 år, Naturväktarna och den vita räven, av Malin Nilsson. Det var den perfekta boken för en nybliven bokälskare och innehöll mycket olika saker. Både äventyr och vardagliga tankar. Mer kan du läsa i min recension.

Som vanligt har jag också läst en bok av Katarina von Bredow. Syskonkärlek som handlar om en syster och en bror som blir hopplöst förälskade i varann. Om jag inte minns fel är det författarens debutroman och den var lite annorlunda hennes andra böcker, men fortfarande väldigt bra! Inte den bästa men helt klart värd att läsa!

Malin Stehn skildrar tankarna hos en kommande tonåring på ett utomordentligt sätt. I boken Den här sommaren kan bli min död får man följa 12-åriga Fanny som snart börjar högstadiet. Men för att passa i där skriver hon en lista med saker hon måste klara av innan skolan börjar. Riktigt bra och rolig bok som rekommenderas! Jag har även skrivit om den i en bloggstafett.

Sju förtrollade kvällar heter Mårten Sandéns nya bok. Den handlar om en kille som är på väg hem från boxningsträningen och mystiskt nog hittar biljetter till en nedlagd biograf. Boken är spännande samtidigt som den inkluderar den sorg man kan känna när man förlorat ett syskon. Jag läste många av författarens böcker när jag var yngre så det var kul att läsa en ny bok av honom. I min recension kan du läsa mer om boken.

En av böckerna jag läste under månaden hade jag läst lite i tidigare men inte riktigt fastnat för. Så nu gav jag den en andra chans och gillade den verkligen. Boken heter 8 saker du aldrig skulle våga och är skriven av Moa Eriksson Sandberg och Eva Susso. Den handlar om fyra tjejer som snart ska sluta nian och för att hetta upp stämningen lite ger de varandra pinsamma utmaningar. Jag tyckte om att det var väldigt händelserikt och roligt att läsa. Jag ville hela tiden fortsätta läa boken och tyckte verkligen om den. Många har nog lätt att relatera till händelserna och tankarna som uppkom och det tror jag är väldigt viktigt för att locka unga läsare.

Spännande mysrysare är aldrig fel, därför läste jag Kristina Ohlssons nya bok för mellanåldern Zombiefeber. Jag tyckte mycket om sättet den var skriven på och blev positivt överraskad. Men det är ingen bok jag verkligen älskade. Det var bara skönt att läsa något lätt!

Meg Rosoff är årets ALMA-pristagare så jag var bara tvungen att läsa något av henne också. Det blev Älgbarnet som jag tyckte var väldigt annorlunda. Men jag är absolut glad att jag läste den! Det var en rolig upplevelse och jag ser fram emot att läsa fler böcker av författaren. Har du något tips?

Det blev en väldigt salig blandning av läsning, men det är väl härligt? Allt ifrån mysrysare till älgbarn. I juni börjar jag med min sommarläsning så jag tror att det blir mycket kärlek och Ann Brashares. Tänkte också försöka mig på lite franskaböcker, en tjock fantasy och någon deckare. Det blir skoj! Vad ska du läsa i sommar?


söndag 5 juni 2016

Bloggstafett - Sommarläsning

Nu tar jag över stafettpinnen från Elvira på The World I live in.


När det regnar ute på sommaren är det enda jag vill att krypa upp i soffan eller sängen med en bra bok. Jag minns när jag var yngre och det regnande ute. Då brukade jag bygga en koja i
vardagsrummet och sitta där med en massa böcker. Det var mysigt! Den svenska sommaren är ju som den är och ibland kan det regna flera dagar i sträck. Systrar i jeans är den perfekta serien att sträckläsa under dagar av evigt regnande. Det är en serie som handlar om vänskap och kärlek men inkluderar många olika känslor. Glädje, avundsjuka och sorg är bara några exempel. Författaren Ann Brashares skilldrar tankarna under tonåren på ett utomordentilgt sätt. Böckerna är supermysiga att läsa och de är väldigt händelserika samtidigt som det utspelar sig i vardagen. Jag tror att många lätt kan relatera till de här böckerna.

Serien består av fyra delar och handlar om de fyra bästa kompisarna Lena, Carmen, Tibby och Bridget. Ï den första boken hittar de av en slump ett par jeans som passar de alla trots deras olika kroppsformer. De magiska jeansen blir viktiga den här sommaren som är den första då de kommer vara ifrån varann. Lena åker till sin farmor och farfar i Grekland och stöter på snygge Kostos, men får snart veta att deras familjer är i bråk. Carmen hälsar på sin pappa som visst inte berättat allt om sitt nya liv. Bridget är på fotbollsläger och blir störtförälskad i en av tränarna. Tibby är kvar hemma och arbetar, hon träffar en liten flicka som kommer att betyda mycket för henne.

När det är varmt och soligt läser jag gärna utomhus. Det kan vara vilken bok som helst men den jag tänkte tipsa om idag är Den här sommaren kan bli min död, av Malin Stehn. Det är en mer lättläst bok som passar bra för dig som snart ska börja högstadiet. Jag tyckte att boken var väldigt roligt skriven och jag gillar att man kunde känna igen sig mycket. Även fast man håller på att bli vuxen kan man känna sig liten och vara rädd.

Boken handlar om Fanny som börjar högstadiet efter sommarlovet men hon känner sig inte som en högstadietjej. Därför har hon gjort en lista på saker hon måste klara av innan det är dags att börja högstadiet. Bland annat ska hon köpa bindor på Ica, sova borta och skaffa en pojkvän, men frågan är om hon kommer klara det? Fanny känner sig inte alls så cool som man ska vara på högstadiet. Hon är rädd och känner sig liten.

Jag kände igen mig i nästan varenda ord av den här boken och tror verkligen att det är så här de allra flesta känner. Författaren har verkligen prickat rätt! Det är precis de här tankarna som snurrar runt i en blivande tonårings huvud. Jag rekommenderar verkligen den här boken till alla som snart ska börja högstadiet och även ni som redan gjort det!

Bloggstafetten fortsätter nu hos Fanny på Lions Library!

fredag 3 juni 2016

Sommarbloggstafett - Schema

På söndag ordnar Sofie på Sofies bokblogg en bloggstafett med temat sommarläsning. VI är en drös bokbloggare som kommer att tips om de bästa sommarböckerna under dagen. Så kika in det! Här är ordningen:

9.00 Sofies bokblogg
10.00 Bokmumriken
11.00 The World I Live In
12.00 Agnes bokblogg
13.00 Fanny, Lions Library
14.00 Marika, Boktok73
15.00 Robert, Mina skriva ord
16.00 Veroniqa, Bokdivisionen
17.00 Västmanländskans bokblogg
18.00 Anna, Sagan om sagorna
19.00 Sammanfattning på Sofies bokblogg

Kommer bli superkul! Jag ser fram emot att få en massa bra tips på sommarläsning!
onsdag 1 juni 2016

WOOHOO! Juninumret av Hemmaliv!

I höstas praktiserade jag på TioMedia som diver tidningarna Hemmaliv, Nöjesliv och Buissinesslife. Här kan du läsa mitt blogginlägg om det. Nu har jag fått chansen att börja skriva för dem på riktigt. Jag älskar att skriva och att få mina texter publicerade i en tidning är en dröm som gått i uppfyllelse. Jag vill inspirera andra barn och unga till läsning och nu blir min möjlighet ännu större!


Jag har skrivit för tidningen Hemmaliv vars nyaste nummer finns ute från och med idag. I månadens nummer skrivet jag om PAX-böckerna och varför de är så otroligt bra! Hemma liv är en gratistidning som finns att hämta på 200 ställen i Eskilstuna och 100 ställen i Strängnäs. De finns på matbutiker, Tuna Park, 21:an, Munktellarenan och massor av andra ställen. Tidningen är två magasin i ett i ett vändbart format. Halva är Hemmaliv och halva Nöjesliv. Där skrivs det om allt möjligt och det finns något för alla. Mode, bilar, inredning, kultur och lokala event är bara några exempel. Bläddra fram till sida 19 i Hemmaliv för att hitta min sida. Där skriver jag om varför jag älskar att läsa och berättar om en av mina favoritböcker. Om du inte är i närheten av Eskilstuna eller Strängnäs kan du läsa tidningen på deras hemsida: http://www.tiomedia.se/lasa. Klicka bara in på länken och läs det senaste numret av Hemmaliv. Här hittar du min sida.

Hoppas du gillar min text och att du, om du inte gjort det, läser PAX-böckerna! Det skulle vara jätteroligt om du tog dig en titt i tidningen!