söndag 13 oktober 2019

Bokhunden Edgar och vaktmästarens hemlighet

Den tredje firstående boken om bokhunden Edgar är här lika fin och rolig som de tidigare böckerna. Med text av Ingrid Jönsson och illustrationer av Anna Westin är den ett bra tips till den som vill läsa en lättläst bok. 

Bokhunden Edgar och vaktmästarens hemlighet handlar om när Edgar är på skolan där barnen läser för honom. På rasten verkar inte Edgars matte Karin bry sig om honom. Hon bara pratar med vaktmästaren. På kvällen ser Edgar att vaktmästaren är hemma hos dem och sitter och äter i deras kök. Edgar förstår inte vad det är som är så speciellt med den där vaktmästaren och bestämmer sig för att ta redan på vad som är vaktmästarens hemlighet. 

Precis som de tidigare böckerna om bokhunden Edgar är det här en fin berättelse med fina illustrationer. Det är roligt att läsa ur en hunds perspektiv och det tror jag också att många barn kan uppskatta. Bokhunden Edgar och vaktmästarens hemlighet är lättläst men innehåller ändå en spännande berättelse. Dessutom är boken pedagogiskt skriven och har i slutet olika uppgifter där man kan arbeta med läsförståelse kopplat till boken. 

Jag rekommenderar Bokhunden Edgar och vaktmästarens hemlighet av Ingrid Jönsson och Anna Westin till alla 6-9 åringar!

Titel: Bokhunden Edgar och vakmästarens hemlighet
Författare: Ingrid Jönsson
Illustratör: Anna Westin
Förlag: Beta pedagog
Åldersgrupp: 6-9 år
Köp: t.ex hos Adlibirs, Bokus eller din lokala bokhandel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar