lördag 1 juli 2017

Läst i juni

Den första sommarmånaden är över och det har blivit dags att summera månadens läsning. Juni har varit en rolig månad fylld av avslutning i skolan, roliga aktiviteter och sommarlovsmys! Jag har läst mycket och också varit på pressvisning av nya PAX-vandringen, boksläpp av Vitormen och dessutom var jag på biblioteket och berättade om min blogg och gav boktips! Jättekul! Det blev tio böcker lästa för min del och de ska jag berätta om nu!

Först och främst läste jag Tamika och medicinmannens arv av Anna Nilsson Spets. Den boken fick jag av Tin från Vombat förlag när jag träffade henne på Stockholms litteraturmässa. Boken var väldigt bra och handlade om en pojke som levde i Afrika. Jag tyckte att det var spännande att läsa om en annan kultur!

Sedan läste jag sommarens kanske mest efterlängtade bok, nämligen den åttonde PAX-boken Vitormen av Ingela Korsell, Åsa Larsson och Henrik Jonsson. Det var inte den bästa boken i serien, men fortfarande vääääldigt bra. Jag älskar hur varje bok i serien är unik och man vet aldrig vad som ska hända! PAX är bara bäst!

Styx märke och Svarta damen är de två första böckerna i en fantasyserie. De läste jag under juni eftersom att jag fick dem som recensionsexemplar. Böckerna är skrivna av Hanna Blixt och handlar om Leo och Sofia som upplever magiska äventyr i Sagofallen.

I juni gick den mycket omtyckta barnboksförfattaren Ulf Stark bort. För att hedra honom läste jag min favorit av hans böcker, Min syster är en ängel. En jättefin bok som tar upp döden på ett bra sätt. 

Jag läste även Ritta Jacobssons nya bok Labyrintens hemlighet som var riktigt spännande. Jag tyckte att den passade utmärkt som sommarläsning! Men mer om den boken i ett kommande inlägg! 

Jag vann en tävling som Bonnier Carlsen hade på sin instagram och då fick jag boken Idag är allt av Nicola Yoon. Även den boken läste jag och den var jättebra! I början hade jag lite svårt att hålla kolla på vem som var vem eftersom att historien var skriven ur olika perspektiv, men ju längre in i boken jag kom desto mer lärde jag känna karaktärerna. Det var en väldigt häftig historia som bara utspelade sig under en dag och jag gillade den verkligen!

Därefter läste jag Katarina Genars nya bok Spökflickan. Den var lite övernaturlig och spännande som hennes andra böcker är, men jag fångades inte helt av den. Historien tog slut lite för fort och kändes lite för platt. Men jag tror säkert att många andra skulle uppskatta den och Spökflickan är perfekt sommarläsning!

En bok jag velat läsa länge är den nya boken om Saga av Josefine Sundström och Emma Göthner, Sagasagor: Fiffiga kroppen och finurliga knoppen. Den köpte jag till min kusin som fyller år och då passade jag på att läsa den själv också. En fin bok som innehåller både en saga och fakta.

I juni var det också dags att ta tag i nästa Harry Potter-bok, Harry Potter och Den flammande bägaren av J.K Rowling. Den tog ett tag att läsa eftersom att den är väldigt lång, men den var bra! Jag gillar hur de här böckerna känns lite vardagliga samtidigt som det är äventyr och fantasy. Dessutom gillar jag skolmiljön!

I juli hade jag tänkt fortsätta med After-serien, kanske läsa något på franska eller engelska och ta tag i En liten kärleksång av Michelle Magorian och De förlorade av Henrik Fexeus. Det känns verkligen som att jag är inne i ett härligt läsflow! Det är kul! Vad ska du läsa i sommar?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar