söndag 4 mars 2018

Vecka 9

Veckan efter sportlovet har varit väldigt bra! Jag har förutom att ha varit i skolan gjort många roliga saker. Det har varit skönt att inte ha så mycket i skolan så att jag har kunnat göra andra saker än skolarbete på min fritid. Jag har hunnit läsa en hel del, bland annat har jag läst För evigt som är sista delen i Afterserien av Anna Todd. Den siktar jag på att läsa ut idag och då har jag alltså läst klart hela serien! Jag tänkte skriva ett inlägg om hela serien. Vi läser också mycket i skolan just nu. Under veckan har jag på svenskan läst flera noveller av Guy de Mapassant, Hjalmar Söderberg och Edgar Allan Poe vilka jag har uppskattar mycket mer än jag trodde att jag skulle göra. På engelskan läser jag The perks of being a wallflower som jag vet att många har gillat. Hittills tycker jag att den är helt okej, det händer inte så mycket, men det är en bra bok. Nu under helgen har jag även läst Iggy 4-ever av Hanna Gustavsson som är ett seriealbum och jag gillar den! 

På väg till bion i det kalla 
vädret!
I måndags var vi på bio med min bokcirkel. Vi såg Every day som är filmatiseringen av Jag, En av David Levithan. Filmen var väldigt bra tycker jag! Jag tyckte mer om boken, men filmen var bra gjort och jag gillade den. Den följde bokens handling väldigt bra och hade bra skådespelare. Jag rekommenderar er verkligen att läsa boken och sedan se filmen! Det är verkligen en bra bok och film att diskutera eftersom att den har en så annorlunda handling! Nästa vecka ska vi prata om den med bokcirkeln och det ska bli intressant!

Bokrean började ju i tisdags och jag har fyndat två böcker från Adlibris och två från Akademibokhandeln som ska bli roliga att läsa! Vilka böcker det är får ni inte veta än för jag tänkte göra ett separat inlägg om de böcker jag köpt på bokrean!

I onsdags fick jag hem ett jättefint bokpaket från Lilla piratförlaget! Den innehöll Frallan är bäst! av Sara Ohlsson och Lisen AdBåge och jättefina Frallan-godisar. Den tänkte jag läsa efter jag har läst ut För evigt och det ska bli jätteroligt! Den verkar jättebra!


Efter skolan i fredags gick jag och min kompis Sara på premiären av Hagby films nya film Apokalyps Eskilstuna. Haby film består av flera barn och ungdomar som från Alvin Wedstedts initiativ gör olika filmer. Bland annat de uppmärksammade PAX-filmerna som jag skrivit om förut. Apokalyps Eskilstuna är en film i tre delar som handlar om ett Eskilstuna som är nästintill övergiven efter en apokalyps. Man får följa Philip som är en av de kvarlevande och han stöter på Jessica. De försöker överleva tillsammans och blir jagade av zombies. Filmen utspelar sig på olika platser som biblioteket, Ica Nyfors och Fristadstorget vilket är väldigt roligt att se. På premiären bjöds det på popcorn och filmvisning och man fick även ställa frågor till filmskaparna. Filmerna var väldigt bra och välgjorda och det var intressant att höra hur de gått till när de gjort dem!


Nu är det helg och jag har haft en lugn helg med träning, läsning, skrivande, lite pluggande och sökande av sommarjobb! Det har varit en rolig vecka fylld med roliga aktiviteter. 

1 kommentar: