söndag 20 september 2020

Två nya lättlästa böcker av Ingrid Jönsson

Ingrid Jönsson är en mästare på att skriva lättlästa böcker för barn. Nu har hon kommit med nya delar i serierna om bokhunden Edgar och Sonjas verkstad som är perfekta böcker för nybörjarläsaren.

Bokhunden Edgar och spöket är den femte delen i serien och den här gången är Edgar på semester i Bengts sommarstuga. I trädgården hör han ett läskigt tjut. Kan det vara så att stugan är ett spökhus? Hur ska han ta sig härifrån?

Sonjas verkstad - Folkracetävlingen är den andra boken om Eddie och Jon. De ska på en folkracetävling för att heja på Eddies pappa Stefan som ska tävla med sin bil. Men Stefan känner sig lite konstig i magen, det kanske beror på tacosen han åt dagen innan. Han kan i alla fall inte tävla men vem ska göra det istället för honom?


Båda böckerna är lättlästa och skrivna på ett pedagogiskt sätt så att det ska vara enkelt att läsa samtidigt som man genom böckerna kan lära sig nya ord och uttryck. Dessutom har båda böckerna olika uppgifter i slutet av böckerna där man kan arbeta med sin läsförståelse och fundera kring bokens handling. Båda böckerna är också väldigt händelserika och spännande vilket gör att det alltid är roligt att läsa. 

Det jag gillar med böckerna om bokhunden Edgar är att det är roligt att läsa ur en hunds perspektiv. Det är en intressant och spännande synvinkel. De passar bra för barn som gillar djur. I böckerna om Sonjas verkstad tycker jag om karaktärerna. De handlar också mycket om fordon vilket gör att de är perfekta för barn som är intresserade av bilar och liknande. I Sonjas verkstad - Folkracetävlingen fanns det många begrepp som jag inte kände igen då jag inte kan så mycket om bilar och folkracetävlingar. Den är annars lättläst och enkelt skriven. 

Författare: Ingrid Jönsson
Förlag: Beta pedagog
Åldersgrupp: 6-9 år
Köp: t.ex Adlibris, Bokus eller din lokala bokhandel

Författare: Ingrid Jönsson
Förlag: Beta pedagog
Åldersgrupp: 6-9 år
Köp: t.ex Adlibris, Bokus eller din lokala bokhandel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar