tisdag 1 september 2020

Läst i augusti

Den sista sommarmånaden är slut och den bjöd på en hel del bra läsning. Idag ska jag berätta om böckerna jag läste i augusti!

Grejen med substantiv och verb av Sara Lövestam är en bok om grammatik. Den första kursen jag läser på högskolan är just grammatik och därför tänkte jag att det kunde vara bra att förbereda sig med att läsa den här boken. Jag lärde mig mycket nytt samtidigt som den var underhållande. 

Vi på Saltkråkan av Astrid Lindgren lyssnade jag på som ljudbok. Det är verkligen den perfekta sommarboken!

Diamantkungen av Peter Lindström är den första delen i en deckarserie för barn. Den var spännande men inte den bästa bok jag läst. Mer om den i en kommande recension.

Sommar för evigt av Jenny Han är den tredje och sista boken i Jenny Hans sommarserie. Jag gillade den mycket och tyckte den var somrig och hade en intressant handling. 

Skuggbilder av Malin Stehn hade jag tänkt mig skulle vara en övernaturlig bok för mellanåldern. Det visade sig vara en spännande bok om en huvudkaraktär som får reda på att hennes familj ljugit för henne hela hennes liv. Även den kommer jag snart att recensera. 

Nina i ettan av Emi Gunér och Loka Kanarp är den femte boken om Nina. I den här boken har hon börjat ettan och ska få ett syskon. En fin vardagsskildring ur en sjuårings perspektiv. 

Bokhunden Edgar och spöket av Ingrid Jönsson är ytterligare en lättläst bok om bokhunden Edgar. Lika spännande och välskriven som de tidigare böckerna!

Sonjas verkstad - Folkracetävlingen av Ingrid Jönsson är den andra lättlästa boken om Eddie och Jon. Den här gången utspelar det sig på en folkracetävling!

Uppfödd på nätet - Lär känna den sociala generationen av Johannes Gustavsson är en bok om den generation som är född efter år 2000 och vuxit upp på nätet. En intressant bok som nog kan lära många vuxna mer om ungas liv på nätet.

Livets hårda skola av Emma Karinsdotter och Agnes Jakobsson var nog den bästa boken jag läste i augusti. Det är uppföljaren till Lisbet och Sambakungen och den är lika rolig, underhållande och fantasifull som den första boken. 

Sunes tusen tjusarknep av Sören Olsson och Anders Jacobsson lyssnade jag på som ljudbok under augusti. Jag fick reda på att den till viss del utspelar sig på bokmässan och därför ville jag såklart läsa den. Det var verkligen nostalgi att lyssna på en Sune-bok då jag verkligen gillade de böckerna när jag var yngre.

Pärlfiskaren av Karin Erlandsson lyssnade jag också på som ljudbok. Det är en lite annorlunda fantasybok som jag tyckte hade en sagolik känsla.

Nu har jag precis börjat högskolan på språk- och kommunikationsprogrammet och jag håller också på att ta körkort. Så framöver kommer det att bli mycket kurslitteratur och körkortsteori. Men jag hoppas att jag kommer få en del tid till skönlitteratur också och ser fram emot att börja läsa några av höstens nyheter i september.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar