onsdag 4 augusti 2021

Läst i juli

Juli är över och jag har haft en fin sommarmånad med många bad, en vecka i Grebbestad och en del jobb. Många böcker blev också lästa under månaden och dem tänkte jag berätta om nu!

I was born for this av Alice Oseman är en ungdomsbok på engelska. Jag har nu läst några böcker av Alice Oseman och gillar verkligen hennes författarskap. De är också på perfekt nivå på engelska för mig. I den här boken får vi läsa ur två perspektiv. Det är Angel som är ett stort fan av bandet The Ark och Jimmy som är med i bandet. Intressant om att vara fangirl och att vara med i ett känt band. 

Någon annans tidsfördriv av Ann Edliden lyssnade jag på som ljudbok. Den handlar om att bli catfishad och har en riktig girl power-känsla. Underhållande feelgood som är omöjlig att sluta läsa eller lyssna på.

Tjuvdrottningen av Johan Rundberg är uppföljaren till Nattkorpen och även det här är en otroligt spännande berättelse i historisk miljö. 

Glömdagen av Sara Lundberg är en ny bilderbok. Den handlar om en dag då allting glöms och inte går helt rätt. Otroligt fina bilder och en vardaglig berättelse att relatera till.

Systrar i jeans av Ann Brashares läste jag om i juli. Jag läste den för flera år sedan och tyckte mycket om den då. När jag hittade den på biblioteket kunde jag inte låta bli att låna den eftersom det är den perfekta sommarläsningen.

Barnet: en sonettkrans av Olivia Bergdahl började jag läsa på Nextory mest för att ha något att göra när jag väntade på en kompis. Den nominerades till Augustpriset för några år sedan och jag har länge varit nyfiken på den. En sonettkrans är en samling med 15 sonetter som sitter ihop med varandra med flera speciella regler. Det var häftigt att läsa en sonettkrans och jag tyckte verkligen om sättet den var skriven på!

Bokbussen kommer vid midnatt av Sofie Axelzon läste jag på semestern i Grebbestad. Det är en spännande feelgoodbok om ett bibliotek som behöver räddas.

Nån som jag av Boel Gerell är en av de böcker jag hittat och varit tvungen att låna när jag jobbat på biblioteket. Det är smått omöjligt att komma från jobbet utan att ha blivit sugen på en ny bok. Den här boken handlar om Ida som mest av allt vill vara som alla andra och ha en kompis. En fin bok för mellanåldern!

Värre framåt natten av Sara H. Olsson lyssnade jag på som ljudbok. Det är del fyra i serien om Hallavik. Jag har tyckt mycket om de tidigare delarna men den här föll mig inte riktigt i smaken tyvärr. 

Lillebror och Karlsson på taket, Karlsson på taket flyger igen och Karlsson på taket smyger igen av Astrid Lindgren har jag också lyssnat på som ljudbok och det var så roligt. Jag älskar Astrid Lindgrens egna inläsningar av sina böcker och det var så kul att få återuppleva berättelserna om Karlsson på taket. 

Losing big or losing everything av Niclas Christoffer förhandsläste jag tillsammans med Unga läsare. Det är en ungdomsbok som beskrivs som en blandning mellan The hunger games och Biggest loser. En speciell läsupplevelse som jag kommer att skriva mer om efter 20/8 när boken kommer ut. 

Allt som rimmar på kär av Elin Hansson kunde jag inte heller låta bli att låna på biblioteket och det är jag glad över. Det är en riktigt bra mellanåldersbok som jag kommer att skriva mer om.

Hajpen av Emma Askling handlar om två mellanstadieelever som kommer på att de ska göra en skoltidning och skriva om personer på skolan. Ännu en bra bok av Emma Askling!

Maggan året runt av Ellen Strömberg och Elin Löf har jag länge velat läsa då jag hört mycket gott om den och vet att Maggan jämförts med Frallan som jag älskar. Det är en fin bok för 6-9 åringar där man får följa Maggans liv under de fyra årstiderna. 

Tur och retur i kärlek av Maja Willander lyssnade jag på som ljudbok. Det är en otroligt mysig feelgoodbok om Livia och Jens som möts på en resa till Gran Canaria.

Glitterstrand och rutig sorg av Nanna van Berlekom och Kajsa Hagelin är en bok jag lockats till att läsa tack vare de otroligt fina illustrationerna. Berättelsen var också den väldigt fin! En helt klart läsvärd bok som jag hoppas att många kommer att upptäcka!

Många bra läsupplevelser i juli alltså! Jag hoppas på ännu mer spännande läsning i augusti!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar