söndag 17 augusti 2014

Läst i sommar

Nu är sommaren snart slut och imorgon börjar skolan. Det är både kul och tråkigt. Nu kommer lite om böckerna jag läste under sommaren.

Jag började sommaren med att läsa "Sommaren före sjuan" av Pernilla Gesén. Det är första delen i serien om klass 7B. Jag tänkte att det kunde vara kul att läsa den eftersom att jag börjar sjuan nu.
Sedan lånade jag en bok av min lillebror som jag läste; "MegaVega & SuperNova och kampen om tiden", den var väl rätt så bra men den passar bättre för 6-9 åringar. Nästa bok blev "Bibliotekskuppen" av Lisa Hyder. Den läste jag bara för att de skulle prata om den på Bokslukarsällskapet. Jag läste "Förr eller senare exploderar jag" av John Green. Den var ganska bra men jag tyckte att det var jobbigt att läsa om cancer. När jag var på väg till Mallorca köpte jag en bok. Den läste jag under min semester på engelska; "Diary of a wimpy kid Hard luck" av Jeff Kinney.
Den bästa boken jag läste under sommaren var "Systrar i jeans" av Ann Brashares. Nästa bok blev "Sorgfjäril" av Ingerlin Angerborn. Jag läste också andra delen i trilogin om livet på mellanstadeiet; "Hon & han" av Katarina von Bredow.  Nästa bok blev "Hjärta av damm" av Ingerlin Angerborn. Den var väldigt bra och spännande. "Aldrig förlåt" av Mårten Melin var en novell jag läste. Den tog inte ens fem minuter att läsa och var väldigt mystisk.

Det blev 10 böcker den här sommaren, lite sämre än vad jag trott men jag började på många böcker som jag inte tyckte var bra. Jag håller på att läsa "För alltid" av Ingerlin Angerborn. Vi får se om jag hinner läsa ut den innan sommarlovet är slut. De här böckerna som jag läste under sommaren tipsar mycket om! Några av böckerna jag läste under sommaren gjorde jag recensioner om på bloggen, så om du vill veta mer om böckerna får du gärna läsa recensionerna.
De här tänkte jag läsa under sommaren men det blev inte riktigt så.


Som en början på hösten och ett slut på sommarlovet kommer ett riktigt roligt blogginlägg i början på nästa vecka. Ni får en ledtråd: "Hon & han". Så säger jag bara... Kolla in här på bloggen nästa vecka så ska ni få läsa något riktigt roligt. Ha det bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar