torsdag 22 januari 2015

Lina + rymden = Tobbe - Recension

"Lina + rymden = Tobbe" är en bok skriven av Gustaf Lingmark från Kikkuli förlag. Boken tar upp kärlek, utanförskap och identitet.

Tobbe är en kille som är intresserad av rymden och är med i scouterna. Han går i en skola där han inte har några kompisar och blir retad. Men vad gör det när man är kompis med stadens coolaste 14-åring? Lina är rolig att vara med, i skolan har hon börjat skolka och hon brukar vara med Carro som är 16 år. Helgerna går för henne ut på att festa och Tobbes föräldrar är inte glada åt att han umgås med henne. När Tobbe är på scoutläger känner han att det blir tråkigt och ångrar sig att han inte följde med Lina till den där festen. Tobbe bestämmer sig att försöka ta sig till festen, men är han verkligen tillräckligt cool?

Det är en bra bok och slutet är oväntat samt spännande. Jag rekommenderar boken till de som är mellan 13-15 år och även till er som inte brukar läsa så mycket. För boken handlar om ämnen som många ungdomar gillar att läsa om och man känner igen sig mycket i vardagen, bland kompisgänget och i skolan. Boken är även lättläst med korta kapitel. Den har ett fint omslag och ett bra pocketaktigt format. Av mig får "Lina + rymden = Tobbe", av Gustaf Lingmark 3 av 5 ugglor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar