tisdag 8 september 2015

Himlen börjar här - Recension

Jandy Nelson har skrivit Jag ger dig solen men boken som jag ska recensera idag heter Himlen börjar här och är hennes debutroman. Det är en sorglig kärlekshistoria för ungdomar.


 

Lennies syster Bailey har nyligen dött och saknaden är stor. Hon finner tröst hos Toby, Baileys pojkvän. Men samtidigt börjar en ny ursnygg kille i skolan, Joe som dessutom är grym på trumpet. Han är helt unfreakingbeliveble som Lennis bästa kompis Sarah säger. Men han verkar gilla kaxiga Rachel. När sommarlovet börjar, hänger Joe hemma hos Lennie, Morbror Big och mormor. Lennie känner skuldkänslor för att hon går runt och är glad bär Bailey är död. 

Den här boken är verkligen bra trots allt sorgligt den innehåller. Jag gillade Jag ger dig solen av samma författare, men den här var ännu bättre. Jag tror också att översättningen var bättre gjord av den här boken. Jag gillar Lennies dikter eller anteckningar, de gör att man får en inblick och en förståelse över hur hennes liv var innan Bailey dog. De är också poetiskt fina. Framsidan är väldigt fin och formatet är bra på boken. Jag var verkligen förtjust i denna känslosamma kärleksberättelse, den rekommenderas varmt! 

Himlen börjar här får 4 av 5 ugglor!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar