tisdag 8 december 2015

Ilska och jul - A-Ö boktagen

Idag fortsätter jag med A-Ö boktagen och vill du veta vad det är kan du klicka här. Dagens två frågor passar dock inte så bra ihop eftersom att jag förknippar julen med lycka.

I - Ilska. En karaktär som gjorde dig frustrerad. Ibland förstår man inte hur karaktärerna tänker. Just den här karaktären gjorde dig extra frustrerad.

Lola i Lola och pojken i huset bredvid av Stephanie Perkins kunde man lätt bli irriterad på ibland. Hon gjorde fel val ibland vilket gjorde mig frustrerad, men samtidigt tror jag att det var det som gjorde hela boken så bra. Ibland kan det alltså vara bra att bli lite frustrerad.

J - Jul. En bok som bör läsas när det snöar. Marken där ute är täckt av snö och du vill inget hellre än att krypa upp i soffan där inne och läsa om boken.

Alla Astrid Lindgrens julböcker, Lotta, Emil, Pippi, barnen i Bullerbyn, Madicken och Lisabet, Kajsa Kavat och alla andra. Några av mina favoriter är Titta, Madicken, det snöar!, Jul i Bullerbyn och böckerna med flera av hennes berättelser. De är så välskrivna och mysiga. Jag gillar också att de utspelar i förr i tiden för det blir så mycket mer äkta ännu mysigare. Dessutom är illustrationerna så himla fina! Jag älskar Astrid Lindgrens julböcker hel enkelt!

1 kommentar:

  1. Det finns verkligen många mysiga julberättelser i Astrid Lindgrens värld. :)

    SvaraRadera