måndag 30 oktober 2017

Dexter Olssons äventyr - Morfars hemlighet

Morfars hemlighet är första delen i serien Dexter Olssons äventyr. Boken är skriven av Michael Wiander och ges ut av Visito förlag. Boken hittas på Adlibris och Bokus.

Dexter Olsson har alltid haft en nära relation till som morfar som berättar historier från sina år som upptäcktsresande. Nu avslöjar morfar sin stora hemlighet för Dexter och han dras in i ett äventyr han sent kommer glömma. Tillsammans kämpar de mot Kostroff och Svarthattarna som vill förinta världen och bygga upp en ny värld i rymden.

Det här var en väldigt spännande bok där det hände mycket saker. Boken var väldigt lång, ungefär 600 sidor men trots det händer det saker hela tiden och berättelsen blir aldrig tråkig. Men mycket av det som händer känns irrelevant och inte betydelsefullt för historien. Jag hade tyckt mer om boken om den hade förkortats något och tagit med de viktigaste händelserna och inte en massa små saker som händer. Då hade historien blivit mer spännande och boken skulle inte kännas lika utdragen.

Jag skulle beskriva Morfars hemlighet som en äventyrsbok för äventyrslystna barn mellan 9-12 år. Hela boken är verkligen ett äventyr som jag tror att många skulle tycka om att läsa om. Den har en bra blandning av äventyr och spänning samtidigt som boken är fylld av humor och fakta. Man lär sig saker av att läsa samtidigt som en stor del av boken är påhittad.

Dexter Olsson var inte riktigt något för mig men jag tror säkert att det finns många andra som skulle kunna uppskatta boken! Av mig får Morfars hemlighet 2 av 5 ugglor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar