lördag 28 oktober 2017

Lälovstips

Nu är det äntligen läslov och jag tänkte att ni kanske vill ha lite boktips på vad man kan läsa under lovet! När jag tänker läslov tänker jag böcker som man kan sträckläsa och skräckböcker! Därför tänkte jag tipsa några bra böcker för olika åldrar som passar bra att läsa på läslovet!

Vi börjar med högläsningsböcker och där vill jag först tipsa om en bok som passar bra att läsa högt för barn från 4 år. Den heter Lisbet och Sambakungen och är skriven av Emma Karinsdotter och illustrerad av Hanna Gustavsson. Det är en väldigt rolig bok som är lite annorlunda! En bok att skratta till tillsammans! Nästa bok som jag tänker mig också passar för högläsning är Godnattsagor för rebelltjejer. Den är fylld av korta berättelser om fantastiska kvinnor som man kan inspireras av. Jag skulle säga att den passar för alla åldrar!
         

För barn i mellanåldern tänkte jag tipsa om Katarina Genars böcker som är lite spännande och mystiska. I synnerhet vill jag tipsa om Den magiska kappan som jag tyckte väldigt mycket om. Ingelin Angerborns böcker är även dem spännande och läskiga. Mebel-trilogin som inleds med Rum 213, fortsätts med Sal 305 och avslutas med Fyr 137 är perfekt läslovsläsning! De är lagom rysliga samtidigt som man får läsa om vardagliga saker. Om man vill läsa något mer vardagligt rekommenderar jag Emma Asklings bok En bästis, tack! som är rolig och lätt att känna igen sig i. En mysig bok att sträckläsa under lovet.

         

Till tonåringen vill jag först och främst tipsa om två mysiga sträckläsningsböcker som kan lysa upp i höstmörkret, Saker ingen ser av Anna Ahlund och Allt jag inte sa av Yrsa Walldén. Båda är otroligt mysiga och fyllda med olika känslor! För den som vill läsa skräck rekommenderar jag Höstväsen som är en antologi med skräckberättelser skrivna av flera olika författare! Perfekt läslovsläsning!

   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar