söndag 26 augusti 2018

Höstens höjdpunkter

Vi har gått in på höstterminen och sommarlovet är slut. Lite tråkigt är det förståtts men hösten är ju en fantastisk tid för oss bokälskare. Massor av nya böcker släpps, de jag är mest sugen på att läsa kan du läsa om i det här inlägget. Men hösten är ju också tiden för bokmässan, Augustpriset och många andra roliga saker. Idag tänkte jag berätta om allt roligt som händer i höst.
Först och främst, den andra september är det dags för sommarboksfest på Eskilstuna stadsbibliotek. Då får alla barn som deltagit i sommarboken komma till biblioteket på en fest fylld med författarbesök med Petrus Dahlin och andra roliga saker. Jag ska såklart komma och kommer också att skriva om det på min blogg. Det är så roligt att biblioteket ordnar sådana här saker för barn!
Den åttonde september är det boksläpp för Draugen, den sista boken i PAX-serien. Det firas med pompa och ståt på Gripsholms slott i Mariefred och jag kommer vara med och hjälpa till. Jag ser jättemycket fram emot boksläppet och det ska bli jätteroligt att vara med! Men redan från och med den 1 september kommer jag att ha PAX-tema här på bloggen för att ladda upp inför boksläppet. Det blir intervju, gästinlägg, PAX-quiz och mycket annat roligt. Hoppas ni vill följa med på det!

En film om Astrid Lindgrens liv kommer i september, den heter Unga Astrid och handlar om henne som ung. Jag älskar Astrid Lindgren och det ska bli spännande att se den här filmen. Den 18 september visas den på Royalbigrafen här i Eskilstuna, så då kanske jag går och tittar!
Jag, Henrik Jonsson och Ingela Korsell på
bokmässan förra året.
I slutet av september är det äntligen dags för bokmässan i Göteborg. Som jag har längtat! Jag åker för första gången dit själv med en kompis och det ska bli spännande. Vi tar tåget ner till Göteborg på fredagsmorgonen och kommer besöka mässan både fredag, lördag och söndag. Hoppas vi ses där! Jag hoppas på att få träffa många bokälskare, köpa en hel del böcker och lyssna på många intressanta författarsamtal. Men helgens höjdpunkt blir på fredagen kl. 16.30 då jag ska intervjua Ingela Korsell och Henrik Jonsson på Bonnier Carlsens monterscen. De är författare och illustratör till PAX-serien och det ska bli jätteroligt att får intervjua dem och på scen dessutom! Det är lite av en dröm som går i uppfyllelse för mig! Ni får hemskt gärna komma och lyssna! Om det är någon av er som ska till bokmässan får ni gärna lämna en kommentar, så kanske vi kan ses där!
Den 20 oktober är det Mariefreds litteraturfest som jag ser jättemycket fram emot! Johan Anderblad invigningstalar och under dagen är det samtal med bland andra Linda Bondestam, Emma Askling, Yukiko Duke och Agnes Lidbäck. Många av samtalen är dessutom gratis vilket ju är superbra!
I de här krokarna är det ju också läslov! Då ska jag läsa massor och jag hoppas också att läslovsfestivalen på kulturhuset i Stockholm anordnas igen. Där var jag förra året och lyssnade på Clara Henry, Hampus Nessvold och Anna Ahlund. Det var fantastiskt roligt. Sedan är det också dags för Augustpriset och det ska bli jättespännande att se vilka böcker som blir nominerade! Ja, det finns mycket att se fram emot i höst! Vad ser du mest fram emot?

6 kommentarer:

 1. Vad roligt att du ska intervjua Henrik och Ingela! :D

  SvaraRadera
 2. Men wow vad kul att du ska intervjua dem!! Vill på mässan så mycket men blir nog inte av i år :(( är så pepp på Draugen!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jätteroligt! Synd att du inte ska dit! Längtar också efter Draugen! <3

   Radera
 3. Vi ses på mässan, hoppas jag! Tycker att du är så himla fantastisk med ditt engagerade läsande och bloggande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hoppas jag med! Tack så jättemycket! <3

   Radera