söndag 17 februari 2019

Frallan och kärleken

Även i det här inlägget är det fortsätter jag på kärlekstemat och i dag blir det en recension av Frallan och kärleken av Sara Ohlsson och Lisen Adbåge som jag tyckte så mycket om! Det är den tredje delen i den fantastiska serien för 6-9 åringar om världens bästa Frallan. 

Frallan och kärleken återser vi Frallan, hennes mamma och mormor. När Frallan inte hjälper sin mormor att städa eller tävlar med sin mamma går hon i skolan. Där får man ibland göra konst. Kompisen Ester pysslar ett hjärta med Frallans namn i till henne. Ester säger att Frallan får vara kär i henne om hon vill. Det får henne att fundera på kärlek. Hon kanske inte vill vara kär i Ester. Hur känns det egentligen att vara kär? 

"Du kan få vara kär i mig om du vill, säger Ester. 
Det är ganska många i skolan som är kära. Nästan ingen pussas, men jag vill ändå inte vara kär. Jag vill mer göra roliga saker. Som att tävla eller leka häst eller klättra."

När jag fick den här boken i brevlådan blev jag överlycklig! Jag älskar verkligen böckerna om Frallan. Den här boken sträckläste jag en kväll och den var verkligen fantastik. Frallan och kärleken är en fin bok som tar upp kärlek på ett seriöst sätt, men ändå på en lagom nivå för 6-9 åringar. Jag log genom hela boken och njöt verkligen av att läsa den. 

Jag älskar verkligen karaktärerna som Sara Ohlsson och Lisen Adbåge har skapat. Frallan är ett barn som jag tror att många kan känna igen sig i. Hon funderar mycket och gillar att tävla och hitta på roliga saker. Hennes mormor är också rolig att läsa om. Hon har namn på de olika rummen i sitt hus och delen i boken när Frallan och hennes mormor ska städa är så rolig. Lisen Adbåges illustrationer är också de väldigt fina. 

Frallan och kärleken är både rolig, fin och beskriver vardagen på ett träffsäkert sätt. Jag tycker verkligen att alla ska läsa den oavsett om man är barn eller vuxen. Det är en av de bästa barnböckerna jag läst på länge. Därför får den såklart 5 av 5 ugglor! 

Titel: Frallan och kärleken
Författare: Sara Ohlsson
Illustratör: Lisen Adbåge
Förlag: Lilla Piratförlaget
Åldersgrupp: 6-9 år
Köp: t.ex hos Adlibris eller Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar