söndag 10 februari 2019

Om allt vore annorlunda

Om allt vore annorlunda av Sanna Mac Donald är en roman skriven ur tre olika perspektiv. Om förbjuden kärlek i både nutid och dåtid. 

Det är 1937 och på barnhemmet där Rune bor dyker Evert upp. Han får Evert att känna känslor han aldrig tidigare upplevt och världen vänds upp och ner. 2017 lever Anna ett vanligt familjeliv med sin man Mattias och två barn. Men Annas hjärta tillhör Tove och hon kan inte släppa henne men hon kan samtidigt förmå sig att lämna sin familj. Också 2017 får vi möta Douglas på sitt ålderdomshem på Öland. Det är tre olika människor på olika platser och i olika tider. Men alla har de något gemensamt. 

När jag fick den här boken i brevlådan hade jag inte hört talas om den. Men det fina omslaget och baksidestexten gjorde mig nyfiken. Boken överträffade mina förväntningar, den var faktiskt bra! Jag gillar verkligen att boken är skriven ur olika perspektiv och att man får lära känna olika personer. Det är också spännande att läsa om olika tider, det ger perspektiv på hur stor skillnad det är mellan nu och då. Speciellt när det handlar om att få älska den man vill. Jag gillade Anna-perspektivet bäst eftersom att det hände mest saker i det perspektivet. Delarna om Rune och Douglas kändes innan jag riktigt kommit in i boken lite långsamma och inte så händelserika. 

Om allt vore annorlunda är en fin bok med medryckande historier. Man förstår Anna, Rune och Douglas och vill veta hur det ska gå för dem. Jag gillar också hur deras berättelser knyts ihop på slutet. Det är en bok jag skulle rekommendera till den som vill läsa en roman om kärlek och relationer. 

Jag tyckte om den här boken mer än vad jag trodde. Den har ett intressant upplägg med de olika historierna som knyts ihop och jag gillar att den utspelar sig både i nutid och dåtid. Av mig får Om allt vore annorlunda av Sanna Mac Donald 3 av 5 ugglor. 

Titel: Om allt vore annorlunda
Författare: Sann Mac Donald
Förlag: MiMa förlag
Åldersgrupp: vuxen
Köp: t.ex hos Adlibris eller Bokus

2 kommentarer:

  1. Jag tyckte också bättre om den här än vad jag trodde att jag skulle göra. Kul med positiva överraskningar! :)

    SvaraRadera
  2. Tack för fin recension! Och roligt att du läste och gillade trots en annan typ av bok än du kanske vanligtvis läser och recenserar ��

    SvaraRadera