tisdag 19 februari 2019

Sportlovsläsning

Nu har jag äntligen sportlov vilket ska bli otroligt skönt. Jag har haft ganska mycket i skolan den senaste tiden och inte fått så mycket läst, men under sportlovet hoppas jag på mycket lästid. Men jag ska göra mycket annat också! Vi flyttade här om dagen, något som känns väldigt konstigt för mig eftersom att jag bott i samma hus hela mitt liv. Så det har varit en stor omställning för mig och mycket att göra och packa upp. 11 lådor med böcker tar en stund, haha! Förutom att läsa under lovet ska jag försöka komma iordning här hemma, träffa kompisar och sedan ska jag också åka till Bjursås och åka skidor några dagar. Det kommer bli ett mysigt lov tror jag. I det här blogginlägget tänkte jag berätta om böckerna jag vill läsa under lovet. 

Just nu håller jag på att läsa Mästerdetektiven Blomkvist av Astrid Lindgren som är den första boken om Kalle Blomkvist. Jag har ju som mål att läsa alla Astrid Lindgrens böcker och det här är en av dem som jag inte läst tidigare. Dock har jag sett filmerna så jag känner igen berättelserna något. Hittills tycker jag att boken är bra och spännande, det ska bli roligt att fortsätta läsa! 

Med mig till Bjursås ska jag ta med mig två böcker som jag köpte alldeles nyligen. En allvarsam lek av Sally Thorne och Historien om Bodri av Hédi Fried och Stina Wirsén. Den första boken blev jag sugen att läsa efter att Johanna pratat så gott om den på sin Youtubekanal. Det verkar vara en feel good-bok i förlagsmiljö och jag hoppas verkligen att jag kommer gilla den. Historien om Bodri är en bilderbok om förintelsen som har jättefina illustrationer. Det är en viktigt bok som jag ser fram emot att läsa.

Kanske tar jag också en tur till biblioteket under lovet och då kommer jag att låna Mai betyder vatten av Kayo Mpoyi och Grejen med verb av Sara Lövestam. Det ska bli spännande att läsa de böckerna!

Har du sportlov? Vad ska du läsa i veckan?

3 kommentarer:

 1. Jag har typ sportlov (är mellan två kurser) och har läst massor i Björnstad ute i solen idag! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter härligt! Vad tycker du om Björnstad? Jag kom bara ett par kapitel in innan jag gav upp den, det var inte min kopp te helt enkelt.

   Radera
  2. Jag hade inte tänkt läsa den (när de kom och blev så hajpad) men läser den för min bokcirkel. Hade nog gett upp den om jag inte varit "tvungen" att läsa. Första halvan är seg men sen blev den mycket mer intressant och jag tycker den är mycket bra!

   Radera