tisdag 16 april 2019

Boktips i samband med Världsbokdagen - Ylva Karlsson

I samband med Världsbokdagen vill jag dela med mig av läslust och boktips. Därför har jag under april bjudit in flera spännande, coola och inspirerande människor till att berätta om sin läsning och ge sina bästa boktips. Idag boktipsar barnboksförfattaren Ylva Karlsson. Hon har skrivit många fina böcker för barn och ungdomar, den senaste boken heter Jag och alla och den har hon skapat tillsammans med Sara Lundberg. 

Vad läser du just nu?
Som vanligt läser jag en bunt böcker samtidigt. Just nu bland annat: Sent i september av Jujja Wieslander; Brodera fritt på ylle av Karin Derland; Meningen med bin av Göran Bergengren; Breven från Maresi av Maria Turtschaninoff och Den hemliga trädgården av Ronny Ambjörnsson. 



Finns det någon bok du ser fram emot att läsa snart?
Andrea Lundgrens Nordisk fauna; Dom kallas vuxna av Annika Hedin och Hanna Klinthage; Anna-Karin Palms bok om Selma Lagerlöf (men den kommer ju inte förrän i höst!)

Vilka böcker vill du tipsa om i samband med Världsbokdagen?
Maria Turtschaninoffs fantasyromaner, kanske särskilt Anaché: myter från akkade, som jag tycker är helt lysande fantasy av det där slaget som undersöker vad det är att vara människa, i Ursula K Le Guins lite antropologiska anda. 
Tjuvarnas herre av Cornelia Funke, underbar högläsningsbok för lite äldre barn. Mina hyfsat stora barn (åtta och elva) och jag njöt av den i somras och bara längtade till varje stund då vi kunde sätta oss tillsammans.
Mats Söderlunds serie Ättlingarna. Jag fattar inte hur jag ska stå ut med att vänta på sista delen! Min rekommendation är nog att INTE läsa de två första förrän den tredje finns ute.
I en pöl av Karin Cyrén är en av mina favoritbilderböcker från senare år. Smart, rolig och snygg!

En bild på mig, Ylva Karlsson och min kompis Sara på ett skrivarläger 
jag var på med Ylva 2016.
Stort tack för dina boktips, Ylva!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar