söndag 8 december 2019

Andra advent: Två juliga ljudböcker

Glad andra advent! Under november kunde jag inte hålla mig ifrån att lyssna på två juliga ljudböcker. Det blev härliga lyssningsupplevelser som jag idag tänkte tipsa om. Självklart funkar det lika bra att läsa dem som vanliga böcker också. Båda böckerna är utgivna av Lavender Lit. 

Den första boken jag vill tipsa om är Två hjärtans karameller av Sofia Fritzson. Den handlar om Ellinor som när hennes pappa har dött måste åka till Kullaby för att få tag på ägaren till ett av företagen som pappan investerat i. Företaget heter Karlssons konfektyr och är på gränsen till konkurs och Ellinor och hennes systrar kräver en stor förändring för att företaget ska kunna ge mer vinst. Det visar sig att det är den snygga mannen Micke som driver Karlssons konfektyr. Han bor ensam i ett hus i skogen och trivs bra med att bara sälja sin fudge på julmarknader och i Kullaby. Samtidigt som Ellinor och Micke attraheras av varandra måste de komma överens om hur de ska sköta företaget i framtiden. Två hjärtans karameller är en väldigt mysig och romantisk bok. Jag fastnade verkligen i berättelsen och ville hela tiden fortsätta lyssna på den! 

Jag har också lyssnat på boken Dan före dan av Felicia Welander som även den är en mysig julroman. Boken handlar om Sigrid som varit utomlands länge och nu kommer hem och ska överraska sin familj med att hon tänker fira jul hemma. Men det visar sig att familjen har gjort upp andra planer och hennes bästa vän Nina har inte tid att ses. Sigrid vill inte fira jul själv och bestämmer sig för att börja dejta och försöka hitta någon att fira jul med, och kanske bli kär i, under december. Dan före dan är en fin julbok som jag verkligen gillade karaktärerna i. Den är julig, mysig och jag tror att många kan känna igen sig i Sigrid.

Ha en fin andra advent!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar