måndag 17 februari 2020

Länge leve ungdomsboken!

I lördags var jag på Lidingö stadsbibliotek för att delta under evenemanget "Länge leve ungdomsboken" som Paula från bloggen Prickiga Paula som är bibliotekarie där hade ordnat. Efter vårt samtal om att bokblogga på bokmässan i höstas fick Paula en idé om att ha en dag med fokus på ungdomsboken och i lördags var det äntligen dags. Jag åkte till Stockholm på förmiddagen och mötte upp Alexandra som har bloggen Tusen sidor. Vi åt lunch tillsammans och pratade ihop oss inför vårt samtal innan vi åkte till Lidingö. 

Lidingö stadsbibliotek var väldigt fint och det var roligt att se biblioteket. Evenemanget inleddes med att Paula hälsade alla välkommna. De hade ordnat en superfin scen och besökarna kunde sitta som i en trappa framför. Jag och Alexandra stod för det första samtalet där vi pratade om att vara unga läsare och bokbloggare. Vi berättade om hur vi blev läsare och startade våra bokbloggar och jämförde bokbloggar med bokinstagram. Det blev ett väldigt bra samtal och de 20 minuterna gick fort. Vi fick också några bra frågor!



Sedan fick vi lyssna på Moa och Lisa från podden Bokhörnan som pratade om ungdomsböcker i allmänhet. Jag har lyssnat på deras podcast tidigare och tycker mycket om den. Därför var det roligt att träffa dem i verkligheten och höra ett livesamtal med dem. De sa många kloka saker om ungdomsböcker och det var ett intressant samtal!



Efter en liten paus med energipåfyllning i form av Loka och godiskolor var det dags för Emma-Karin Rehnman att prata. Hon berättade om sitt skrivande och hur det var att vinna Lilla Augustpriset 2019. Emma-Karin var en väldigt duktig talare som berättade på ett väldigt underhållande sätt!



Det sista samtalet för dagen var med Melina och Anja från bokförlaget Vox by Opal som tillsammans med sin författare Emma Johansson pratade om att ge ut böcker. De berättade hur det är att jobba på förlag, hur det kom sig att de startade Vox by Opal och gick igenom processen från ett manus till en färdig bok med utgångspunkt i Emma Johanssons böcker Papperssjälar och Sönderslagen. Riktigt intressant var det!



Vi fick också en jättefin goodiebag med oss hem från Lidingö. Ungdomsböcker är bland det bästa jag vet och det var så himla kul att en hel eftermiddag var ägnad åt just böcker för ungdomar. Det är annars en typ av bok som inte får så stort fokus. Det var också roligt att få träffa andra som älskar ungdomsböcker. Jag lyssnar på poddar om böcker, ser på youtubevides om böcker, läser bokbloggar och följer folk som pratar om böcker på instagram men det är sällan jag träffar folk i verkligheten som gillar böcker lika mycket som jag. Därför var det fint att få träffa alla de här människorna som har samma intresse som jag och få hylla ungdomsboken tillsammans! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar