onsdag 16 mars 2022

Läst i februari

Så här en lång bit in i mars är det dags att berätta vilka böcker jag läste i februari!

Vi går till parken av Sara Stridsberg och Beatrice Alemagna är en tjock bilderbok med fina bilder. 

Älgkungen av Maria Hellbom var den bästa boken jag läste i februari. Den är spännande och suggestiv och handlar mycket om naturen.

100 % äkta fejk av Sannah Salameh är en ungdomsbok som handlar om en tjej som låtsats vara fransk i sin nya skola. Den var intressant och händelserik!

Hemmet för bortrövade barn av Camilla Lagerqvist är en spännande historisk berättelse som handlar om en fattig och föräldralös pojke som får veta att han har ett stort arv och bestämmer sig för att hjälpa andra fattiga barn.

Dörren av Emma Andersson är en berättelse som blandar verklighet och sorg med magi och äventyr. Jag gillade verkligen den!

Dockspelaren av Mårten Sandén är en spännande och väldigt annorlunda berättelse som hade mycket gömt i sig som var överraskande.

Djuret av Ulrika Lidbo var även det en ganska annorlunda bok. Den handlar om en kille som hittar ett djur som han tar hand om.

Ett enda stort skämt av Micaela Favilla föll mig inte riktigt i smaken tyvärr. Den var ganska rolig ibland men tyvärr har berättelsen inte fastnat hos mig. 

Aldrig backa Cina Freidner är som en Fula tjejer för mellanåldern. Den handlar om några tjejer som går emot killarna i klassens dåliga beteende. 

Agnes Evander och De dödas sjö av Anna Lundgren är en riktigt spännande bok om en tjej som upptäcker att hon har en kraft och åker iväg på en sommarskola för att lära sig mer. Gillar du Harry Potter skulle jag rekommendera den här.

Kämpa Jessica! av Chloe Ädling och Terese Ädling handlar om en tjej som är dansare och har skolios som begränsar hennes liv. Jag som tidigare har dansat mycket tyckte det var roligt att läsa om dans och en bok som handlar om skolios har jag aldrig läst tidigare. 

Mina fem regler för livet av Conny Palmkvist är en bok för mellanåldern som handlar om mobbning och att göra världen bättre. Jag gillade den men tyvärr fastnade inte berättelsen riktigt hos mig.

Följande böcker läste jag i min utbildning:

I väntan på Godot av Samuel Becket 

Northanger Abbey av Jane Austen 

Fettpärlan av Guy de Maupassant

En dåres försvarstal August Strindberg

Gösta Berlings saga av Selma Lagerlöf

Mycket bra lästning i februari alltså!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar