söndag 12 oktober 2014

Bokbloggsjerka: Karaktärer

Denna helg har varit full av kalas och fler ska det bli. Nu är det dags för veckans bokbloggsjerka och undrar du vad det är så tryck här. Veckans fråga lyder:

Vilken är den mest komplexa fiktiva karaktären (på tv/bio eller i en bok) som du har träffat på?

Jag fick googla på vad komplex och fiktiv betydde, för jag visste inte riktigt. ( Jag är ju ganska ung i jämförelse med att de flesta som är med i bokbloggsjerkan är vuxna och jag är 12 år.) Då fick jag fram synonymer till komplex: sammansatt, flerdelad och svåröverskådlig och på flexibel: böjlig, smidig, anpassningsbar. Det var inte så lätt att förstå det heller men jag tolkar frågan som att jag ska berätta om en cool karaktär som jag gillar.

Så jag gick fram till min bokhylla och plockade farm några böcker där jag gillar karaktärerna på olika sätt och tänkte skriva lite om dem.

Petrinideckarna, av Mårten Sandén - Jag gillar Petra, hon är så smart och cool. Jag skulle gärna vara kompis med henne även fast hon skulle vilja ta med mig på ganska farliga saker.

Spöken och spioner - Kusinerna Karlsson, av Katarina Mazetti - Jag tycker om Humlan, hon är så rolig och säger roliga saker.

Våffelhjärtat, av Maria Parr - Boken har lekfulla karaktärer som hittar på många roliga saker.

Fem söker en skatt, av Enid Blyton - George är verkligen precis som hon vill vara och det gillar jag.

Sol och Nova Den försvunna månen, av Emil Carlsson - Jag gillar när Nova kommer upp till himlen och möter många coola figurer.

Molly Moons fantastiska bok om hypnos, av Georgia Byng - Molly Moon är så himla självsäker och gör som hon tycker, det gillar jag.

Lotta på Bråkmakargatan, av Astrid Lindgren - Lotta gör som hon vill och vem gillar inte Astrid Lindgrens karaktärer?

Pippi Långstrump, av Astrid Lindgren - Pippi är cool och snäll och alla barn vill vara som henne.


Ps. Jag fick veta senare av min mamma att Komplex betyder att karaktären har många egenskaper och flexibel är att den är påhittad, men nu skriver jag så här ;)

3 kommentarer:

  1. Många bra karaktärer där vilket som!

    SvaraRadera
  2. Jag känner inte till så många av karaktärerna här, men Pippi känner jag ju igen och hon är nog ett bra val

    SvaraRadera
  3. Så många bra karaktärer du presenterar. Jag gillade George i femböckerna oxå!

    SvaraRadera