fredag 3 oktober 2014

Brandkårsmysteriet - Recension

Äntligen har den nya boken "Brandkårsmysteriet" i LasseMajas detektivbyrå kommit. De här böckerna är skrivna av Martin Widmak och har bilder av Helena Willis. De har verkligen varit mina favoriter enda sedan jag lärde mig läsa och jag har fortsatt läsa dem även fast jag egentligen är för gammal för dem nu. Kanske var det även så att de böckerna gjorde så att jag blev intresserad av att läsa.

Lasse och Maja Har fixat i sitt deckarkontor hela dagen och när de tar en paus från städningen läser de i tidningen. Där står det att mystiska bränder startats på olika ställen i den lilla staden Valleby. Både på museet och i Muhammed Karats guldaffär har det brunnit den senaste veckan. Värdefulla saker har också blivit stulna i samband med bränderna och en sak som är konstig är att de har haft helt nya brandvarnare på ställena det har brunnit på. Lasse och Maja har ett nytt fall att lösa och ger sig genast ut på undersökning. Kanske blir brandmännens visningsdag ett spaningstillfälle att spana på brandmännen. För det är väl ingen annan som har varit vid bränderna, eller?

Boken var lika bra och spännande som de andra LasseMaja böckerna. Det finns något tjugotal böcker i den serien och alla är lika spännande och bra. Jag förstår inte hur alla kan vara så bra, i andra lika långa serier brukar författarens idéer ta slut och böckerna blir inte så bra en bit in. Men Martin Widmark verkar väldigt duktig på att komma på bra idéer till böckerna. Hur som helst tipsar jag den starkt till främst de som är 6-9 år men även till de som är äldre. Den här boken var fräshare än de tidigare böckerna i serien. Jag jämförde med den första boken i serien i förstautgivningen och det var lite skillnad. Framför allt med bilderna, som var mycket mer färglada och finare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar