söndag 8 mars 2015

Läsningen just nu

Den här veckan läste jag två böcker, Pax - "Nidstången" och "Grimmen". Det har nästan blivit som en tradition att på helgen börjar jag läsa en bok. Jag läser ungefär halva och nästa helg läser jag resten. Jag har liksom bara tid att läsa ordentligt på helgen. En sak jag tycker författarna till Pax-böckerna har gjort väldigt bra är att de avslutar böckerna med att något nytt problem dyker upp. Och då måste man ju läsa nästa bok för att få veta vad som händer. Böckerna hänger verkligen ihop med varann också för den första boken slutade på kapitel 20 och nästa bok började på kapitel 21.


"Grimmen" läste jag ut för några timmar sedan, utomhus! Man kan läsa utomhus! Det kallar jag vår! Även fast jag hade vantar, vinterjacka och filt på mig... Men jag frös inte!

Min nästa bok jag ska börja läsa snart är "Ballongfararen", av Mårten Sandén. Jag har läst den en gång förut innan den var utgiven eftersom att vi i min bokklubb fick provläsa den. Men det ska bli roligt!

Min gångna vecka har väl sett ut ungefär som all andra veckor gör med skolan och dansen. Jag har faktiskt varit på bokcafé också. Vi pratade om boken "Avblattefieringsprocessen" och vad som är svenskhet och så åt vi kakor! Igår var jag på danstävling och jag och min kompis gick och vann! Det var riktigt roligt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar