torsdag 12 mars 2015

Skrivarpodden

Skrivarpodden är en podcast som handlar om böcker och hur de är skrivna. Jag blev tipsad om den av Kerstin Önnebo som har denna podcasten, så här skriver hon:

Podden handlar om hantverket kring skrivande och bokens väg från drömmare till läsare. Den är uppbyggd kring intervjuer med författare och folk inom bokbranschen, bokcirklar och analyser av dramaturgiska modeller utifrån kända romaner.

Podcasten är trevlig att lyssna på och passar för både vuxna och de som är i min ålder, om man gillar att läsa och skriva förståtts. Ibland handlar den om en barnbok och ibland om en vuxenbok. Jag tycker det är spännande att få veta hur författaren har tänkt när den skrev boken. För det kanske inte är något man tänker på så mycket som läsare.

Ett avsnitt jag gillar är det med författaren Åsa Lind som har skrivit barnböckerna om Sandvargen. Hon berättar hur man skriver en bra bok för att läsas som högläsning och framför allt hur språket ska vara. Ett annat avsnitt handlar om den första barnboken som använder "hen", "Kivi och monsterhunden". Jesper Lundquist är författaren till boken och han gästar i podden. De pratar om hur han har använt ordet "hen" och hur boken kom fram.

Jag rekommenderar dig verkligen till att lyssna på Skrivarpodden! Här kan du hitta alla avsnitt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar