torsdag 3 mars 2016

Huset mittemot - Recension

Huset mittemot är en ungdomsbok skriven av Alex Haridi. Den är utgiven hos Bonnier Carlsen och passar bra för dig mellan 12-15 år. Du kan hitta boken hos Bokus eller Adlibris.

Joel är en helt vanlig trettonåring, han är smart och tänker mycket. Det enda ovanliga med honom är att han bor mittemot ödehuset där en pojke hängt sig. Alla känner igen historien av den trettonåriga pojken som gick hem efter skolan, åt sitt mellanmål, gjorde sina läxor och gick upp på vinden och hängde sig. Huset har stått öde så länge Joel kan minnas men en dag står det en bil parkerad utanför. Det är början på en rad av märkliga händelser.

Jag tycker att boken var väldigt bra skriven och den hade en bra handling. Dock kunde bokens början vara lite långsam innan man kom in i det. Jag gillar att boken handlade mycket om relationer, både till kompisar och familjen. Joels syster hade anorexi, det tyckte jag var intressant att boken tog upp hur en trettonårig lillebror ser på det. Det var en helt okej bok som absolut är värd att läsa, men jag fastnade inte direkt för den.

Jag ger Huset mittemot 3 av 5 ugglor.
 

3 kommentarer:

  1. Fin recension passar perfekt till boken:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag skulle säga att det är en ungdomsbok med lite spänningsinslag men det var ganska länge sedan jag läste den så jag kommer inte riktigt ihåg exakt hur den var :)

      Radera