tisdag 29 mars 2016

Påsklovsläsning

Här om dagen blev det en tur till biblioteket för att låna böcker inför lovet då jag tänkte passa på att läsa lite extra. Alla böcker jag lånade var böcker som är på min läslista, så jag är väldigt spänd på att läsa dem. Idag tänkte jag berätta om vilka böcker jag hade tänkt att läsa under påsken.

Youtubern Zoella, eller Zoe Sugg som hon egentligen heter har skrivit en bok, Girl online. Den lånade jag på biblioteket mest för att det är en youtuber som har skrivit den. Jag har läst ungefär halva boken än så länge och tycker att den är ganska bra. Den handlar om en tjej som heter Penny, hon har en blogg där hon skriver om saker hon inte riktigt kan prata med folk i sin omgivning om. Sina panikattacker, sin konstiga familj och när hon gör bort sig. Penny är ganska klumpig av sig och det gör att det blir roligt att läsa boken. Men mer om den i en recension framöver.

En annan bok som finns på min läslista och som jag hittade på biblioteket var Som stjärnor i natten, av Jennifer Niven. Jag vet nästan ingenting om den, men jag tycker att den verkar bra. Jag hoppas att jag gillar den!

Sedan kunde jag inte låta bli att välja en bok av Katarina von Bredow, jag älskar hennes böcker! Men det sorliga är att jag inte har så många kvar innan jag har läst alla hennes verk. Syskonkärlek, blev det den här gången. Om jag inte minns fel är det hennes debutbok och jag tror att den handlar om ett syskonpar som blir kära i varann. Det låter väldigt lovande och hoppas att den är lika bra som hennes andra böcker! Jag har höga förväntningar!

Det blev en tur till Akademibokhandeln när jag ändå var på språng och där hade de 50% på reapriset. Och när jag såg John Greens Pappersstäder för 40 kr kunde jag inte låta bli. Jag har sett filmen (I know, jag såg filmen innan jag läste boken...) och den tyckte jag mycket om. Jag skulle velat läsa boken innan men så blev det inte. Jag hoppas att läsupplevelsen inte blir allt förstörd. Jag har i alla fall velat läsa boken och tycker att jag gjorde ett riktigt kap!

Mitt tidigare bokreafynd Unga kvinnor av Louisa May Alcott ska jag nog också försöka mig på att läsa om jag hinner. Men jag tror att jag prioriterar de här andra böckerna först eftersom att jag är så spänd på att läsa dem!

Vad ska du läsa under lovet?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar