söndag 9 oktober 2016

Allt om Augustpriset 2016

Hösten stora höjdpunkt i bokvärlden är här, jag pratar om Augustpriset! Det är ett stort litteraturpris till minne av författaren August Strindberg som delas ut varje år till svenska författare. Det tycker jag är lite extra roligt att det är just författare från Sverige som belönas. Priset delas ut i tre olika kategorier; Årets svenska barn- och ungdomsbok, Årets svenska skönlitterära bok och Årets svenska fackbok. Även Lilla Augustpriset delas ut till de som är mellan 16-20 år och har skickat in en novell.

Som jag skrivit om tidigare är jag en av ambassadörerna för Augustpriset. Jag ska bevaka barn- och ungdomskategorin lite extra och de här är en lista på alla vi som är ambassadörer i år:

August-ambassadörer för Årets svenska barn- och ungdomsbok är: Paula Högström, Prickiga Paula
Agnes Lindholm, Agnes Bokblogg (Jag)
Katarina Stenskytt och Sofia Jonsson, bokpodden En förbannad podd
Clara Kron, Rastlösheten  

August-ambassadörer för Årets svenska fackbok är:
Mona Ekelöf, Boktanken
Eva Boström, Boktokig
Annette Juhlin, Just nu – just här

August-ambassadörer för Årets svenska skönlitterära bok är:
Katarina Hjälmheden, Som ett sandkorn
Anna Johansson, Och dagarna går … 
Helena Andersson, Ugglan & Boken

I måndags var jag på mingel med Augustpriset i Stockholm. Där träffade jag några av de andra Augustambassadörerna och det var superroligt! Även första avsnittet för årets upplaga av Augustpodden spelades in live med Tara Moshizi och Daniel Sjölin under kvällen. Där pratade de med bland andra Johanna Lindbäck om förväntningarna inför Augustpriset. Här kan du lyssna på avsnittet.

Måndagen den 24 oktober får vi veta vilka som är nominerade till Augustpriset. Det ska bli superspännande! Presskonferensen är öppen för allmänheten, det är bara att anmäla sig och komma. Men det finns ett begränsat antal platser. Se mer information i bilden nedan.


28 november är det dags för själva galan där vinnarna presenteras. Så man har ungefär en månad på sig att plöja igenom alla nominerade böcker! En rolig bokhöst ligger framför oss! Jag är så glad att jag har fått möjligheten att vara ambassadör för Augustpriset. Det är en stor ära för mig!

Vilka böcker hoppas du blir nominerade till Augustpriset?

1 kommentar:

  1. Ska bli kul att ses på måndag, Agnes! Jag håller utkik efter de andra bloggarna där i vimlet.

    SvaraRadera