torsdag 20 oktober 2016

Ingenting och allting - Recension

Ingenting och allting är skriven av Nicola Yoon och utgiven på svenska av Bonnier Carlsen. Det är en ungdomsbok som du kan hitta på Adlibris eller Bokus. 

Sjuttonåriga Madeline är sjuk. Hela sitt liv har hon haft sjukdomen SCID, vilket gör att hennes immunförsvar är i botten. Hela sitt liv har hon spenderat innanför väggarna i sitt hus med filtrerad luft. I princip de enda personerna hon någonsin träffat är sin mamma och sjuksköterskan Carla. Vad som helst kan göra Madeline sjuk och hon får absolut inte gå utanför huset. En dag flyttar en ny familj in i huset mittemot. Bland dem, Olly. Den svartklädde killen som älskar parkour. Någonting är speciellt med honom. För första gången får Madeline tankar på hur livet skulle vara utanför och den stora kärlek. 

Det här är en bok för bokälskare! Huvudkaraktären Madeline har mycket tid över, när hon inte undersöks eller pluggar på distans, läser hon. Därför är boken full av boktips och jag gillar särskilt Madelines eller Maddys spoilerrecensioner. Där berättar hon om en bok genom en mening där en stor händelser eller påstående i boken avslöjas. Egentligen vill man kanske inte att böckerna ska spoilas, men jag tyckte ändå att det var lite roligt! Genom den här boken fick jag massor av tips på böcker, främst Den lille prinsen som jag lånade på biblioteket nu! 

Jag gillade omslaget väldigt mycket, det är gjort av Stina Wirsén. Något annat jag tyckte väldigt mycket om var historien. Den var bra utformad och intressant! Jag älskar vändningen den fick på slutet, men det tänker jag inte berätta något mer om nu! 

Den här boken var inte som alla andra böcker, den var utformad med listor, bilder och annat roligt! Det gör att det blir lite mer lättläst! 

Det blev en lite kort recension om den här boken, men jag rekommenderar den verkligen för den var bra! Inte den bästa jag läst, men helt klart bra och läsvärd! Läs! 

Jag ger Ingenting och allting av Nicola Yoon 3 av 5 ugglor.


1 kommentar: