söndag 5 februari 2017

Några tankar om Harry Potter och De vises sten

Nu har jag äntligen läst första boken om Harry Potter, Harry Potter och De vises sten. Den var bra, spännande och jag tyckte om den! Jag förstår varför så många är fast i Harry Potter-världen. Boken var genomtänkt, spännande, har en spännande miljö och coola karaktärer. Men trots att jag gillade den fastnade jag inte helt för boken, och jag kan inte riktigt sätta fingret på varför. Det kan bero på att jag egentligen inte är ett så stort fan av fantasy eller att den var lite utdragen. Boken utspelar sig under en ganska lång tid och ibland händer det inte så mycket. Men i det stora hela gillade jag boken och är glad att jag läste den!

Det känns fint att ha läst första Harry Potter-boken, eftersom att det är en sådan där bok som man i princip "måste läsa" som boknörd. Det känns lite som att jag också är en Harry Potter-nörd, då jag nu känner mig mycket mer insatt i den världen. Jag tror att jag vill fortsätta och läsa de följande böckerna i serien, men först ska jag läsa lite andra böcker.

Harry Potter och De vises sten handlar om elvaåriga Harry som tillbringat sitt liv hos sin elaka moster, morbror och kusin Dursley. Hans föräldrar dog i vad han tror var en bilolycka när Harry var mycket liten. En dag börjar det komma brev till Harry som hans morbror inte låter honom läsa. Men när han tillslut får tag på ett får han reda på att han ör trollkarl och ska börja på skolan Hogwarts. Där träffar han Ron och Hermione som blir hans första vänner. De lär sig allt möjligt om trollkonst och är med om spännande äventyr.

Jag lånade boken på biblioteket i den illustrerade versionen, men efter ungefär halva bytte jag och fortsatte läsa i den vanliga boken. Jag uppskattade både typerna, men kände att jag kom in mer i texten i den vanliga boken. Dock älskade jag illustrationerna av Jim Kay i den illustrerade utgåvan! Superfina!

4 kommentarer:

  1. Jag vet absolut känslan, jag valde att läsa om böckerna på engelska för ett tag sedan och den första boken är egentligen bara en lång startsträcka för att man ska lära sig om karaktärerna och den magiska världen, det hände inte allt för mycket precis som du säger, men det kommer att ändras :D

    SvaraRadera
  2. Jag är inte heller så förtjust i fantasy, men böckerna om Harry Potter är ett undantag, där kan jag bli riktigt nördig och verkligen gå in i storyn. Hoppas du vill fortsätta läsa, och gilla!

    SvaraRadera