onsdag 8 februari 2017

Podcasts om litterartur och skrivande

Podcasts är något jag verkligen uppskattar och kan lyssna på lite när som helst. Såklart gillar jag mest dem som handlar om böcker och skrivande, eftersom att det är mina största intressen. Jag pratar, andas och lever böcker, men ibland kan folk i min omgivning bli lite trötta på mitt pladder. Då kan det vara bra att plugga in lurarna och lyssna på andra som pratar om böcker. Just nu är mina favoritpoddar helt klart En förbannad podd, Bladen brinner och Skriven en bestseller (eller en annan bok). Dem tänkte jag berätta lite om idag!

En förbannad podd drivs av superhärliga Katta och Sofia som också var Augustambassadörer tillsammans med mig! De pratar om böcker i alla dess former, både barn- och vuxen litteratur i alla genrer. Skräck, fantasy, feel-good, feel-bad och allt däremellan. Jag gillar podden dels för att Katta och Sofia är roliga att lyssna på, men också för att man får massor av bra boktips! Deras podd är en bra blandning av vardagligt prat och böcker. I det senaste avsnittet pratar de om mellanåldersböcker och i synnerhet PAX! Kan ni förstå hur glad jag blev när jag såg att de hade släppt det avsnittet?! PAX är ju bland det bästa jag vet! Och de pratar om mig i podden! Ungefär 26.30 in i avsnittet pratar de om att jag gillar PAX-serien väldigt mycket! Det var en rolig överraskning!

Bladen brinner beskrivs som en podcast om barn- och ungdomsböcker för vuxna. Det är författarna Lisa Bjärbo och Johanna Lindbäck som varannan torsdag tipsar om böcker, bjuder på författarintervjuer och spännande reportage. Jag är ju inte riktigt vuxen, men tycker att den här podden passar bra ändå. Är du intresserad av barn- och ungdomslitteratur rekommenderar jag Bladen brinner starkt! Jag tror minsann att det är varannan torsdag imorgon och då kommer ett nytt avsnitt upp, wiho!


Författarna Ninni Schulman och Caroline Eriksson skriver inte bara böcker, utan driver också podcasten Skriv en bestseller (eller en annan bok). Där pratar de om skrivande, ger tips, delar med sig av egna erfarenheter och pratar med andra författare. Mycket bra för någon som drömmer om att bli författare, exempelvis jag. Jag gillar att Ninni och Caroline är så härliga att lyssna på och deras tips är toppenbra!


De här tre poddarna tycker jag verkligen att alla som är intresserad av litteratur och skrivande borde lyssna på! Riktigt bra podcasts som hittas där poddar finns! Ha en fin onsdag allihopa!

2 kommentarer: