söndag 14 oktober 2018

Czentes omega

Czentes Omega är en ungdomsbok i genren science fiction skriven av Anna Jakobsson Lund. Boken ges ut av Annorlunda förlag och finns att köpa på Adlibris och Bokus

I Czentes Omega möter vi de fem ungdomarna Leonide, Pi, Alysia, Bellix och Macsek om går på den intergalaktiska akademin för elever med särskilda problem. De upptäcker ett hot och tvingas in i en kamp där de inte kan lita på någon. Men är de beredda att offra sin sista chans för att rädda någon annan?

Anna Jakobsson Lund beskriver Czentes Omega som en rymdopera och det är inte något som har med musik att göra. Hon menar att boken är en science fiction-roman i rymden med fokus på karaktärerna och deras relationer, snarare än stora slag och världarnas krig mot varandra. Det är en bra beskrivning av boken tycker jag!

Czentes Omega har först och främst ett fantastiskt fint omslag! Jag gillar också skolmiljön som boken utspelar sig i. Jag brukar inte riktigt förstå mig på science fiction och fantasy eftersom att jag inte känner igen mig i miljöerna, men skolan känner jag igen mig i och det var roligt att läsa om en intergalaktisk skola. Det var också intressant att få lära känna flera olika karaktärer och jag gillade deras häftiga namn. Dock fastnade jag inte helt för berättelsen. Den är välskriven och som sagt gillar jag karaktärerna och skolmiljön. Men jag tror inte att science fiction riktigt är min genre. Även om jag kan känna igen mig i skolmiljön har jag svårt att komma in i den typen av rymdvärld som de lever i. Men jag tror att alla som gillar science fiction skulle tycka mycket om den här boken. 

Jag tycker att Czentes Omega av Anna Jakobsson Lund är en välskriven bok som jag gillar mer än vad jag brukar gilla böcker i den här genren. Men det var inte riktigt en bok för mig. Jag ger boken 2 av 5 ugglor. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar