tisdag 9 oktober 2018

Kompisar online

Kompisar online är den fristående fortsättningen på En bästis, tack!. Boken passar bäst för barn i mellanåldern och är skriven av Emma Askling. Kompisar online är utgiven av Ordalaget bokförlag och hittas på Adlibris och Bokus

Melvin är tolv år och allt känns tungt för honom. Hans pappa har försvunnit och hör inte av sig. Samtidigt känns det inte som att han har någon riktig kompis. Melvin hänger med de populära i klassen och är ihop med Cleo som är klassens drottning, men han har ingen riktigt när kompis att prata om sina känslor med. På eftermiddagarna spelar han tv-spel och där finns Starkiller som är grymt bra. Tänk om Starkiller kan bli Melvins bästa kompis?

Emma Askling imponerar återigen på mig! I den här boken skildrar hon livet på mellanstadiet på ett sätt som jag tror att alla 10-12 åringar kan känna igen sig i. Kompisar online är en uppföljare till En bästis, tack! och huvudpersonerna i den första boken går i samma klass som Melvin. Det är roligt att återse karaktärer fast som bikaraktärer i den här boken. Jag tror att jag skulle älskat de här böckerna när jag var lite yngre och tycker verkligen att det är de perfekta böckerna att läsa om man är 10-12 år. Både handlingen och språket passat för den tänkta läsåldern. Det märks att Emma Askling har koll på sin målgrupp. 

Jag tycker att Kompisar online är väldigt bra skriven. Den har ett fint språk och en genomtänkt handling. Den handlar om vardagen och berör tankar om kärlek, vänskap och ensamhet som jag tror många kan känna igen sig i. Det blir aldrig tråkigt att läsa och Emma Askling lyckas verkligen fånga vardagen med det där lilla extra som gör det intressant och spännande att läsa. 

Kompisar online är en fin bok som tar upp intressanta ämnen och beskriver livet som 12-åring utomordentligt. Jag tyckte mycket om den och av mig får boken 4 av 5 ugglor. 

1 kommentar: