torsdag 4 oktober 2018

Läst i september

Helt plötsligt var den första höstmånaden slut. Det har varit en månad fylld av PAX-tema här på bloggen, PAX-boksläpp i Mariefred, skolarbete och förberedelser inför bokmässan! En bra månad! Det roligaste var såklart bokmässan där jag också intervjuade Ingela Korsell och Henrik Jonsson på scen! Så coolt och roligt! När det gäller läsningen har det inte varit den bästa månaden, dock. Jag läste en hel del böcker, men det kändes som att det gick lite trögt. Efter att ha läst Draugen hade jag lite av en boksmälla och jag läst två böcker som inte riktigt föll mig i smaken efter den och det gjorde att det gick lite långsamt med läsningen. Men nu tänkte jag berätta vad som faktiskt blev läst i september.

Berättelsen om Sverige av Patrik Lundberg var den första boken jag läst under månaden. Det är en bok om Sveriges samhällsuppbyggnad och demokrati. Jag tyckte att boken verkligen var intressant och jag lärde mig mycket av att läsa den. Patrik Lundberg skriver med ett fint och medryckande språk som jag uppskattar att läsa. 

Sömnernas sömn av Elin Säfström är den tredje boken om Tilda som är väktare i Stockholm. Den hade en lika spännande handling som de tidigare böckerna. Jag gillade den perfekta blandningen mellan övernaturliga väsen och vardag. 

PAX Draugen av Ingela Korsell, Åsa Larsson och Henrik Jonsson släpptes äntligen i september! Jag har läst den tre gånger och älskat den lika mycket varje gång! Den är så fin, bra, sorglig, spännande och rolig. Slutet framkallar så många känslor och jag kan inte sluta tänka på det som händer. Det är verkligen något speciellt och magiskt över PAX!

Kompisar online av Emma Askling är en ny bok för mellanåldern. Den handlar om Melvin som gillar att spela tv-spel. Hans pappa är borta och det är jobbigt för honom. Jag tror att många i mellanåldern skulle gilla den här boken. Den är fin, spännande och intressant! Snart kommer en recension!

Czentes Omega av Anna Jakobsson Lund är en rymdopera med ett fantastiskt omslag som handlar om ett kompisgäng på en skola i rymden. Det var inte riktigt en bok i min smak med jag gillade skolmiljön, karaktärerna och språket. Mer om vad jag tyckte kommer snart i en recension. 

Hasselskogen av Melissa Albert läste jag för att vi ska läsa den till bokcirkeln jag är med i på skolan. Boken handlar om Alice vars mormor som var en känd sagoförfattare och nu har dött. Alice mamma försvinner spårlöst och med hjälp av sagor och en kille som heter Finch ska hon försöka hitta henne. Jag tyckte inte jättemycket mycket om, men det var en intressant koppling till sagor i boken.

Ögat av Emma Frey-Skött är en lättläst bok med skräckhistorier som jag fick hem i september. De var korta, obehagliga och spännande att läsa. 

Jag lyssnade på två ljudböcker under september. Den första var Draugen som jag kastade mig över när jag såg den på Nextory även fast jag redan läst boken två gånger. Älskar Morgan Alling som uppläsare och älskar PAX. Sedan lyssnade jag också på Mot framtiden: en simpel guide till att krossa patriarkatet av Clara Henry. Den handlar om jämställdhet och är otroligt intressant och lärorik. Jag tyckte att det var jättespännande att lyssna på en bok om jämställdhet eftersom att det är något jag blivit mer och mer intresserad av på senaste tiden. Det är alltid roligt att lära sig nya saker och Clara Henry är ju fantastisk. Hon läser själv in boken och den är jättebra skriven och inläst. Fakta och humor är blandat på ett fantastiskt sätt. 

Så det blev en del läst i september i alla fall. I oktober ser jag fram emot Mariefreds litteraturfest och läslovet. Jag hade tänkt att läsa några av böckerna jag köpte på bokmässan och kanske några andra böcker jag har i bokhyllan. Vad ska du läsa i oktober?


1 kommentar:

  1. Flickvänsmaterial har jag blivit lite smått intresserad av.. :)

    SvaraRadera