onsdag 5 december 2018

Läst i november

Årets näst sista månad är slut och äntligen är det december. Det känns som att november har gått fort ändå och för min del har det varit mycket fokus på skolan. Det har gjort att det inte blev den bästa läsmånaden, men en del har jag ändå fått läst. Nu tänkte jag summera månadens läsning. 

Mareld av Viveca och Camilla Sten var den första boken jag läste under månaden. Det är den tredje boken i trilogin om havsfolket och var en riktigt spännande läsupplevelse. Jag läste den under läslovet i början av månaden, det känns som att det var jättelänge sedan. Jag rekommenderar verkligen alla som läsa en spännande trilogi som både tar upp viktiga ämnen som mobbing, ensamhet och miljöförstöring samtidigt som den är spännande och innehåller magiska väsen. 

Call me by your name av André Aciman läste jag eftersom vi skulle läsa den till en bokcirkel. Det var en fint skriven bok men lite långsam för min smak och inte en bok som fångade mig. 

Astrid Lindgren: ett liv av Cilla Dalén och Annelie Drewson är en lättläst biografi om Astrid Lindgren som jag läste under månaden. Den var intressant och tog upp mycket av Astrids liv. 

Den okända Astrid Lindgren av Kjell Bohlund blev jag sugen på att läsa efter att ha läst Astrid Lindgren: ett liv. Den handlar om Astrids tid som bokförläggare och jag tyckte att den var jättespännande att läsa. Det var intressant att få veta mer om hennes tid som bokförläggare och roligt att läsa en bok om bokbranschen. Månadens bästa bok!

Tankar mellan sött och salt av Marta Söderberg var en bok som verkligen överraskade mig. Det verkade vara en vanlig ungdomsbok till en början men berättelsen vecklade ut sig till att bli mycket djupare. Jag tyckte mycket om den!

Julen kommer till Mumindalen av Alex Haridi, Cecilia Davidsson och Filippa Widlund är en nytolkning av Tove Janssons klassiska berättelse Granen. En fin, julig bok! 

Jag lyssnade också på tre stycken ljudböcker under månaden. Den första var Bara du av Ninni Schulman som var som en vanlig roman till en början men utvecklade sig till något mer läskigt och deckarlikt. Jag tyckte att den var bra och spännande och hade en överraskande handling. Lite läskig var den också på slutet. Sedan lyssnade jag på en julig bok, Vaxade juveler och brända hjärtan av Ewa Klingberg. En fin bok som knyter ihop nutid och dåtid på ett spännande sätt. Jag lyssnade också på 11 nätter före jul av Anna Fredriksson som är en julig kortroman. Den handlar om Erika och David som har det lite tufft i sitt förhållande och funderar på om de ska skiljas. Erika börjar skriva om detta på en relationssajt och där hittar David hennes inlägg. Han skriver till henne under en pseudonym i hopp om att de ska hitta tillbaka till varandra. En jättespännande handling som gjorde att jag lyssnade klart på boken på bara ett par dagar. 

I december ska jag läsa klart Harry Potter och Dödsrelikerna som jag hållit på att läsa så länge nu. Sedan ska fokusera helt på julböcker! Det ser jag fram emot! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar