söndag 21 februari 2021

Bojan och grävmaskinen

Vi har läst oss om ambulansen, traktorn, tåget, polisbilen och brandbilen. Nu är Johan Anderblad tillbaka med den sjätte boken om Bojan och den här gången handlar det om grävmaskinen!

Bojan och grävmaskinen handlar om Bojan som håller på att bygga ett legohus när hans mamma kommer och säger att det är dags att gå och lägga sig. Men Bojan måste ju ha ett tak till sitt legohus ifall det börjar regna. Han gräver som en grävskopa i legolådan. Bojans mamma har kört grävmaskin och berättar om det. Hur funkar en grävmaskin? Vilka olika sorters grävmaskiner finns det? Kan man rädda rådjur med hjälp av en grävmaskin?

Böckerna om Bojan är perfekta böcker att läsa för barn 3-6 år som är intresserade av fordon. De innehåller fakta blandat med en spännande berättelse vilket gör att man lär sig på ett underhållande sätt. Jag tycker det är häftigt att Bojans mamma kört alla olika fordon. Alla böcker har samma uppbyggnad med att Bojan ska få och lägga sig och det händer något som gör att mamman berättar om ett fordon. I alla böckerna finns också något djur som räddas vilket gör det ännu mer spännande att läsa. 

Illustrationerna i böckerna om Bojan är gjorda av Filippa Widlund. De är riktigt fina och får fram både alla detaljer i fordonen och visar relationer och känslor på ett bra sätt. 

Författare: Johan Anderblad
Illustratör: Filippa Widlund
Förlag: Bonnier Carlsen
Åldersgrupp: 3-6 år
Köp: t.ex hos Adlibris, Bokus eller din lokala bokhandel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar