onsdag 1 december 2021

Julböcker att läsa i december

I december försöker jag alltid att läsa några julböcker. Det är ett otroligt mysigt sätt att få lite extra julkänsla. I år har jag skrivit en lång lista på julböcker jag vill läsa. Jag kommer nog inte läsa alla utan det blir nog snarare kurslitteraturen som kommer att dominera läsningen även i december men kanske kan ni få några tips!

Just nu läser jag tredje boken om Lisbet och Sambakungen som heter En ful jul och är skriven av Emma Karinsdotter och illustrerad av Agnes Jakobsson. Det är en rolig och underhållande bok som visar att man kan skapa sina egna jultraditioner. 

Årets adventskalernderbok från Rabén & Sjögren heter Julmysteriet och är skapad av favoriterna Lisa Bjärbo och Matilda Ruta. Det kan ju inte bli annat än bra!

I adventspresent i söndag fick jag och min bror Hemligheten i Helmersbruk av Eva Frantz och Elin Sandström som är en adventskalenderbok för 9-12 år. Den ser jag fram emot att läsa under månaden. 

En otroligt fin bok som jag verkligen hoppas hinna med i år är Julkatten av Ester Roxberg och Maximilian Svensson. Den verkar ha otroligt fina illustrationer och Maximilian Svensson som illustrerat boken är bara 16 år vilket är så häftigt. 

För några veckor sen var jag på boksläppet av En jul i Småland för länge sen av Astrid Lindgren och Cecilia Heikkilä och det verkar vara den perfekta julboken där man får läsa om Astrid Lindgrens jul när hon var liten. 

Varje jul läser jag mina favoritjulböcker Titta Madicken det snöar! och Jul i stallet av Astrid Lindgren. De är ett måste för mig! De senaste två åren har jag också läst Snösystern av Maja Lunde och Lisa Aisato. Den måste jag i alla fall bläddra i även i år för att se de fina bilderna. 

Del tre i den juliga romanceserien om systrarna Ljung av Sofia Fritzson är nu äntligen här. Den heter Siden, pärlor och vit marsipan och den här gången får vi följa Allis. Jag tänker att jag ska lyssna på den som ljudbok i december. 

Om man som vuxen vill läsa en julkalenderbok vill jag tipsa om 24 goda gärningar
av Jenny Fagerlund som är en fin julfeelgood som jag tyckte mycket om när jag läste den för några år sedan. 

Lavender Lit har släppt en julbok som heter Tolv hundar i jueltid av Lizzie Shane. Jag skulle också vilja läsa Eld, snö och stjärnor av Helene Holmström som verkar vara en fin julberättelse. 

Ska du läsa några julböcker i december?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar