söndag 16 juni 2024

Med knäppta händer på Pressbyråns kundtoalett

Jag har läst en riktigt bra ungdomsroman som jag vill tipsa om. Den heter Med knäppta händer på Pressbyråns kundtoalett och är skriven av Annelie Adamsdotter och utgiven av Bonnier Carlsen.

Boken handlar om Hilda som går sista året på gymnasiet när hon upptäcker att hon är gravid. Hon kommer från en kristen familj med en pappa som är pastor och en mamma som är präst och att bli gravid nu var inte riktigt hennes plan. Hon är inte heller säker på vem som är pappa till barnet. Det finns tre alternativ - hennes expojkvän Benjamin, hennes lärare Andreas eller hennes brors bästa kompis Hugo. I berättelsen får vi följa henne under graviditeten när hon ska försöka ta reda på vem hon vill ha som pappa till sitt barn.

Med knäppta händer på Pressbyråns kundtoalett är en underhållande, spännande och intressant bok för unga vuxna som jag verkligen skulle rekommendera som sommarläsning. Berättelsen är unik och riktigt välskriven. Man fångas direkt av en stark scen då Hilda tar ett graviditetstest på Pressbyråns kundtoalett. Annelie Adamsdotter skriver med en känsla och nerv som gör att man verkligen är där med Hilda och vill veta hur det ska gå för henne. Det är korthugget, enkelt och nära. Kapiteln är korta och man sugs in i berättelsen och vill hela tiden fortsätta läsa för att få veta hur det ska gå för Hilda. Det blir också nästan som ett mysterium att få veta vem Hilda vill välja som pappa till sitt barn. Jag gillar också att boken tar upp viktiga och intressanta ämnen som sexualitet och tro till exempel. Det var precis en sådan här ungdomsbok som behövdes och jag ser fram emot att läsa mer av Annelie Adamsdotter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar