torsdag 28 december 2017

De bästa böckerna jag läste 2017

2017 är snart över och jag har läst många bra böcker under året! Idag tänkte jag lista de allra bästa böckerna jag läste. 


Ordbrodösen av Anna Arvidsson släpptes i början av året. Jag fick ett fint paket med en inslagen bok hemskickat och tillbringade några kvällar i januari läsandes boken och drickandes te. Jag tyckte så mycket om Ordbrodösen, språket, handlingen och själva idén är så briljant! Helt klart en av årets bästa böcker!

När vi var på skidsemester i Bjursås på sportlovet läste jag Åsa Asptjärns tredje bok om Emanuel, Rimligt lyckade ögonblick. Jag minns att jag tyckte mycket om den och skrattade högt flera gånger när jag läste. Det var mysigt att läsa en rolig bok i fjällstugan och när jag var trött efter långa skiddagar piggade den verkligen upp mig!

Godnatt mister Tom av Michelle Magorian läste jag på stranden på Mallorca under påsklovet. Jag hade blivit uppmanad av läraren som hade bokcirkeln på skolan att läsa den. Innan jag började läsa boken hade jag inte så höga förväntningar men de överträffades verkligen! Jag tyckte mycket om boken och berördes en hel del av historian. 

PAX är min favoritbokserie av alla tider. Vitormen och Maran kom ut under 2017 och var otroligt bra! Det är de mest spännande böckerna jag någonsin läst! Ingela Korsell och Åsa Larsson skriver så fängslande att man inte kan lägga ifrån sig böckerna och Henrik Jonssons illustrationer är väldigt häftiga. Jag slukade både Vitormen och Maran på nolltid och älskade dem verkligen!


http://agnesbokblogg.blogspot.se/2017/08/boktips-infor-skolstarten.htmlListbet och Sambakungen av Emma Karinsdotter och Hanna Gustavsson lyssnade jag på som ljudbok på sommarlovet. Den tyckte jag om eftersom att den var rolig, annorlunda och lekfullt berättad. Jag kan tänka mig att den passar utmärkt för högläsning. 

I augusti släpptes äntligen Anna Ahlunds fantastiska bok Saker ingen ser. Jag sträckläste den under en helg i sommarstugan och tyckte oerhört mycket om den. Att få följa flera olika karaktärer var spännande och jag älskade sättet den var skriven på. Läsningen bara flög fram och plötsligt var boken slut. Jag längtar efter att få läsa mer av Anna Ahlund! 

Under oktober läste jag Allt jag inte sa av Yrsa Walldén som jag fullkomligt älskade. Det är en sådan bok som jag skulle kunnat läsa ut på en dag för att den var så bra, men jag tvingade mig själv att dra ut på läsningen. Boken berörde mig verkligen känslomässigt och var annorlunda skriven i du-form. 

Lite då och då under sommaren och hösten läste jag Good night stories for rebel Girls som är en samling med 100 stycken kort berättelser om fantastiska kvinnor. Jag läste den på engelska vilket var en bra träning för mig, men jag uppskattade också boken väldigt mycket. Det var spännande att läsa om coola kvinnor, som jag både kände igen och som var nya för mig. En otroligt spännande bok som alla verkligen borde läsa!


Det här är böcker jag verkligen rekommenderar er att läsa! De är så himla bra! Men nu undrar jag, vilka böcker var de bästa du läste under 2017? 

1 kommentar:

  1. Håller med dig om de tre första och Saker ingen ser (förutom Walldéns har jag inte läst de andra). Ordbrodösen hamnar långt upp på min lista också.

    SvaraRadera