torsdag 14 december 2017

Vinnaren av Augustpriset

Förra året var jag på plats i Konserthuset i Stockholm på Augustgalan. vilket var fantastisk. Årets Augustgala ägde rum den 27 november. Då satt jag hemma i soffan och pluggade samtidigt som jag tittade på livesändningen. Det eviga pluggandet har gjort att jag inte haft lika mycket tid för bloggen. Men nu, några veckor senare tänkte jag skriva om mina tankar kring vinnaren av Augustpriset i barn- och ungdomskategorin. 

Fågeln i mig flyger vart den vill av Sara Lundberg blev årets vinnare i barn- och ungdomskategorin och det tyckte jag var helt rätt. Jag gissade också på att den skulle vinna! Boken är en skildring av konstnären Berta Hansson barndom där Sara Lundberg ligger bakom både text och illustrationer. Det är en otroligt fin bok med helt fantastiska illustrationer och jag tycker också är spännande att läsa om en konstnär jag inte tidigare kände igen. Boken gav också en förståelse om hur det kunde vara att vara barn under den tiden. Tjejerna hade inte samma möjlighet att bli vad de ville till exempel. 

Jag tycker Fågeln i mig flyger vart den vill är en värdig vinnare och jag rekommenderar alla att läsa den boken. Det är som en bilderbok fast för äldre barn men jag tycker att den passar lika bra för vuxna. En sak jag tänker på att det nog är en bok som fler vuxna uppskattar mer än en bok som barn väljer självmant. Det kan vara ett problem att den kanske inte når ut till den målgrupp den är tänkt för. Men det är en väldigt fin och välarbetad bok. Lite extra roligt är det också eftersom att Sara Lundberg är från Eskilstuna precis som jag och har gått på min skola!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar