söndag 16 september 2018

Vinnaren i PAX-quizet

Sedan första september har jag haft PAX-tema här på bloggen för att ladda upp inför boksläppet av Draugen. Jag har publicerat en intervju med författarna, flera gästinlägg, ett inlägg om boksläppet och nu senast en recension på Draugen. Det känns lite tomt att det är slut nu, men det ska ändå bli roligt att komma tillbaka till de vanliga blogginläggen. Jag hoppas att ni har tyckt om PAX-temat, ni får gärna lämna en kommentar och berätta vad ni tyckte! 

Under PAX-temat har jag också haft ett PAX-quiz och i det här inlägget tänkte jag berätta de rätta svaren på frågorna och också berätta vem som vunnit. Första frågan hade de flesta koll på, huset där Alrik och Viggo bor kallas för Mäster skräddares gård. Visste ni att Åsa Larsson som är en av författarna till böckerna bor där i verkligheten? Andra frågan var lite svårare, där undrade jag i vilken bok som Alrik och Viggo använder sig av besvärjelsen: “Fram det som icke synas, icke höras. Kom nu till din rätta hamn. Lugn som barn i moderns famn.” Rätt svar var Grimmen, de använder den för att göra gleipnerepet. Ingela Korsells hund heter Trassel, vilket var nästa fråga. Sedan undrade jag vilken serie som Henrik Jonsson inte illustrerat och rätt svar var Kalle Anka. Åsa Larsson har tidigare skrivit deckare, det kunde de flesta. Nu ska det bli spännande att se vad hon väljer att skriva framöver. I fråga 6 undrade jag vad Andres och Laylah heter i efternamn och rätt svar var Nygren. Sedan frågade jag vad som inte behövs till ett gleipnerrep och rätt svar är doften av soluppgången. Estrid och Magnar jobbar som trädgårdsmästare vilket jag frågade om sedan. I nästa fråga var rätt svar att Iris kommer från Tyskland och Gloria Ackermand är hennes syster. I den sista frågan undrade jag vilket yrke Margareta Melander har och rätt svar är skolsköterska. 

Det var många som var med och tävlade i quizet men endast tre stycke hade alla rätt. Av de tre har jag nu lottat en vinnare och vinnaren är Deja Eneling! Grattis! Jag kommer att kontakta dig så ska du få ett fint PAX-pris!

1 kommentar: