söndag 17 november 2019

Julböcker jag vill läsa

Jag älskar julen och börjar redan i november med att ladda upp inför julen. Jag lyssnar på julmusik, bakar juliga bakverk och läser julböcker. Hittills har jag läst en julbok Frallan och hemligheten av Sara Ohlsson och Lisen Adbåge som är den fjärde boken om Frallan för 6-9 åringar. Den handlar om när Frallan lärt sig att läsa men håller det hemligt för att kunna ge det i julklapp till sin farmor. Jag har också lyssnat på två juliga feelgoodromaner, Dan före dan av Felicia Welander och Två hjärtans karameller av Sofia Fritzson. Båda har varit riktigt mysiga att lyssna på! Men jag har gjort en hel lista med böcker som jag vill läsa innan jul som jag tänkte dela med mig av idag. 

Mina absoluta favoriter när det kommer till julböcker är båda skrivna av Astrid Lindgren. Jag läser de varje jul och det här året kommer inte bli något undantag. Det är Titta Madicken, det snöar! och Jul i stallet. Det är två otroligt fina böcker som är de perfekta julböckerna. Utan dem blir det ingen jul för mig!

Varje år släpper Rabén & Sjögren en julkalenderbok där tanken är att man ska läsa ett kapitel om dagen i december fram till julafton. Årets julkalenderbok är Den helt sanna julsaga om kentauren som ville hem av Mats Strandberg och Sofia Falkenhem. Jag hörde Mats berätta om den på bokmässan och tyckte att berättelsen verkade väldigt rolig och spännande. Den kommer jag absolut att läsa under december!

Även andra förlag har hakat på trenden med julkalenderböcker och två som Bonnier Carlsen ger ut är Snösystern och Magisk december. Snösystern är skapad av författaren Maja Lunde och illustratören Lisa Aisato från Norge. Båda är otroligt duktiga och Lisa Aisato är verkligen en av mina favoritillustratörer. Boken har ett jättefint omslag och verkar så mysig. Jag ser verkligen fram emot att läsa den! Magisk december är skriven av Katarina Genar och verkar vara en julkalenderbok för äldre barn. Jag gillar verkligen Katarina Genars sätt att skriva och hoppas att den här boken är lika spännande som hennes tidigare. 

När jag var yngre älskade jag Martin Widmark och Helena Willis böcker om LasseMajas detektivbyrå. Nu har det kommit en julig specialbok där man själv kan vara med att lösa ett mysterium. Den heter Det stora strömavbrottet. Jag kommer absolut att läsa den under december och det ska bli så spännande att få vara med och lösa ett LasseMaja fall. Det kommer bli en fin nostalgitripp tror jag!

Jag såg också att Annika W. Mattson släpper en bok som heter Spår i snön. Det verkar vara en spännande och vintrig bok. Jag har gillat hennes tidigare böcker och hoppas att jag även kommer att gilla den här. 

Det var julböckerna jag vill läsa den här julen. Jag tänkte kanske göra ett till inlägg längre fram med julböcker jag läst tidigare år och vill tipsa om. Dessutom kommer jag som vanligt att under varje advent dela med mig av ett juligt boktips. Tipsa gärna mig i kommentarerna vilken som är din bästa julbok!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar