tisdag 5 november 2019

Läst i oktober

Oktober har varit en månad med mycket att göra i skolan. Därför har det kännts som att jag inte hunnit läsa så mycket men som tur var avslutades månaden med ett läslov och därför har jag fått en hel del läst i alla fall!

Syster av Gro Dahle är en diktsamling som handlar om systerskap. En väldigt fin och lättillgänglig diktsamling!

Dyksommar av Sara Stridsberg och Sara Lundberg var en av de bästa böckerna jag läste under oktober. Den var otroligt vackert skriven och illustrerad och jag böev överlyckig när jag såg att den blivit nominerad till Augustpriset! Jag tror verkligen att den har chans att vinna!

Mitt storslagna liv av Jenny Jägerfeld blev även den nominerad till Augustpriset, vilket var roligt! Det är en underhållande bok om Sigge som vill bli populär. Intressant handling, roliga karaktärer och välskriven!

Skrivboken av Kristina Ohlsson köpte jag på Bokmässan och det är en skrivhandbok fylld av bra skrivtips. Jag gillade att man också fick läsa Kristina Ohlssons resa till att bli utgiven författare och att boken var skriven ungefär som en skönlitterär bok. Den innehöll också många bra exempel från Kristinas egna erfarenheter.

Inte som du av Johanna Schreiber och Ida Ömalm Ronvall är en ungdomsbok där samhället är vänt. Tjejerna har makten och killarna är underlägsna. Det var intressant att läsa en bok där samhället ser ut så och samtidigt hade boken en intressant och spännande handling. När jag kommit in i boken hade jag svårt att lägga den ifrån mig vilket är ett bra betyg!

Syskondagen av Siri Ahmed Backström fick jag med mig hem efter Svenska barnboksinstitutets kurs i att skriva barnbokskritik. Den skulle vi recensera efter kursen. Jag tyckte det var en fin bilderbok med en bra berättelse som skildrar en syskonrelation på ett bra sätt.

Rummet på vinden av Emma Askling är en övernaturlig bok för mellanåldern. Det var den första boken jag läste på läslovet och den hade en perfekt blandning mellan övernaturligheter och vardagliga funderingar.

Sjörövarhöst av Mårten Sandén och Lina Bodén är uppföljaren till Skorstensjul och Älvsommar. Den här boken var lika fin som de tidigare. Jag älskar illustrationerna i de här böckerna och det är det som är den största njutningen. Berättelsen var spännande men jag tycker att de här böckerna har tappat gnistan lite efter Skorstensjul tyvärr.


Frallan har en hemlighet av Sara Ohlsson och Lisen Adbåge är den fjärde boken om Frallan som utspelar sig under julen. Väldigt mysig och lika fin som de tidigare Frallan-böckerna! Jag kommer att skriva mer om den när det närmar sig jul!

Alla är ledsna nuförtiden av Bart Moeyaert är den andra boken på svenska av årets ALMA-pristagare. Jag köpte den och fick signerad under bokmässan men läste den under läslovet. Jag tycker att Bart Moeyaert har ett speciellt sätt att skriva på och det var spännande att läsa den här boken.

Sagasagor. Ballonglängtan, kurragömma och två tomtar i diket av Josefine Sundström och Emma Göthner är den nya boken om Saga. Den innehåller flera korta berättelser som utspelar sig under olika årstider. Lika fin och vardaglig som de tidigare böckerna och de har stor igenkänning!

Jag lyssnade på Ett litet steg på vägen av Jenny Fagerlund som ljudbok. Det var en väldigt höstig feelgood som var mysig att lyssna på nu när det är höst. Jag har gillar Jenny Fagerlunds tidigare böcker bättre, men kanske skulle jag ha läst den som vanlig bok och inte lyssnat på den.

I november ska jag läsa och lyssna på några julböcker tänkte jag och fortsätta beta av böcker från min läslista. November är ju en perfekt bokslukarmånad!

En oktoberbild från Eskilstuna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar